Zonnevlam, Noortje Brink

Titel: Zonnevlam
Auteur(s): Noortje Brink
Aantal pagina’s: 112
Gelezen als: Ebook
Genre: Thriller

*Recensie-exemplaar gekregen van Loft Books

Waardering: 4 uit 5.

Noortje Brink Zonnevlam samenvatting

In Zonnevlam gaat Anouk over twee weken met haar man Jim en hun dochtertje Merel verhuizen naar een villa in ’t Gooi. Tot de renovatie van hun nieuwe huis is afgerond geniet Anouk van een vakantie bij haar schoonouders op de camping. Tenminste, dat probeert ze. Ze voelt al een tijd afstand tussen haar en Jim; hij heeft meer aandacht voor zijn werk dan voor haar en Merel… Gelukkig heeft ze een goede band met haar schoonmoeder en de camping is van alle gemakken voorzien. Als ze na een bezoekje aan de campingwinkel over het terrein wandelt, stuit ze op iets verdachts. Moet ze de politie bellen, of kan ze beter eerst zelf uitzoeken wat er aan de hand is?


Zonnevlam Noortje Brink recensie

Ik heb eerder één thriller van Noortje Brink gelezen, namelijk Schaduwdag. Hierdoor wist ik bijna zeker dat Zonnevlam geen thriller zou zijn die ik normaal lees, maar eerder de kant van de keiharde crime op. Normaal probeer ik actiethrillers en crimethrillers een beetje te vermijden. Geef me liever een lijk dat in stukjes gehakt is en een totaal ontspoorde moordenaar. Toch weten de thrillers van Noortje Brink me elke keer weer op het puntje van mijn stoel te laten zitten en geeft ze me plottwist na plottwist. En dat alles in iets meer dan 100 pagina’s!

Spannende crimethriller

Ergens is het ook wel weer verfrissend om een crimethriller te lezen: dit subgenre ken ik nog niet van buiten, waardoor ik niet vanaf het begin al weet waar ik op moet letten om de dader te snappen. Hierdoor zat Zonnevlam voor mij boordevol plottwists en was het weer eens een ouderwets verrassend verhaal. In iets meer dan 100 pagina’s weet Noortje Brink geweldige personages en een sterk verhaal neer te zetten, waarbij je niet anders kan dan meeleven met Anouk, Merel, Lidwien en Jess. Stuk voor stuk sterke vrouwen waar ik graag over lees.

Heerlijk zomerleesvoer

Zonnevlam van Noortje Brink is een heerlijke zomerthriller die je in één middag in de tuin, aan het zwembad, op het strand of op … de camping uitleest. Het is een redelijk korte thriller, maar dat maakt het juist tot een geweldig boek voor op vakantie. De setting heeft me een heerlijk zomergevoel gegeven, terwijl er tegelijkertijd iets onheilspellends op de achtergrond aan het sluimeren was. Een combinatie die ervoor zorgde dat ik het boek niet weg kon leggen en in één ruk uitlas.


Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Zonnevlam bij de lokale boekhandel via Libris!

Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s