De schuldige, Marit Vanström

Titel: De schuldige
Serie: Lianne Bloemen #2
Auteur(s): Marit Vanström
Aantal pagina’s: 259
Gelezen als: Ebook
Genre: Thriller, Detective

*Recensie-exemplaar gekregen van Loft Books

Waardering: 4 uit 5.

Marit Vanström De schulige samenvatting

In De schuldige is rechercheur Lianne Bloemen weer begonnen bij de Utrechtse politie. Ze heeft hersteltijd nodig gehad na de confrontatie met seriemoordenaars Faro en Duursma. Ze is net weer van start als officier van justitie Jo Dechambre haar verzoekt te helpen bij een cold case. In 1996 werd er herhaaldelijk naar het alarmnummer gebeld vanuit een woonhuis in het zuidelijkste puntje van Limburg. Wekenlang werd er dagelijks stipt om vier uur gebeld en na een halve minuut stilte weer opgehangen. Niemand nam het serieus, maar na drie weken telefoontjes en irritatie bij de politie, raakt de zevenjarige zoon van het gezin vermist. Nu, 25 jaar later, wordt er opnieuw vanuit een gezinswoning gebeld naar het alarmnummer… Het is aan Lianne om te voorkomen dat het verleden zich herhaalt.


De schuldige Marit Vanström recensie

Wat mij direct aan de samenvatting van De schuldige aantrok, was het mysterie van 25 jaar geleden. Het mysterie zelf, de telefoontjes naar de alarmcentrale, zijn op zichzelf natuurlijk al genoeg stof voor een spannend verhaal. Meng daar een herhaling van de gebeurtenissen 25 jaar later bij en je hebt een geïnteresseerde Romi. Mijn verwachtingen werden gelukkig ook 100% waargemaakt!

Intrigerende plottwists

Ik heb De schuldige dan ook in één dag uitgelezen. Het grijpt je bij de kladden en laat je niet meer los totdat het gehele mysterie ontrafeld is. Het vuurt de ene plottwist na de andere op je af die je met open mond verder laten lezen. Ondanks dat ik de belangrijkste ontknoping al van verre aan zag komen, zaten er nog genoeg kleinere twists in die me hardop “Wat?!” lieten roepen. Heerlijk vond ik dat! Het was een verrassende thriller en Marit Vanström is een thriller auteur die de spanning er goed in weet te houden. Letterlijk tot aan de laatste bladzijde en daaraan voorbij.

Benieuwd naar het eerste deel

Dit tweede deel in de thriller serie over Lianne Bloemen heeft me ontzettend nieuwsgierig gemaakt naar het eerste deel in de serie: De puzzelaar. De schuldige is prima als standalone te lezen, maar ik kan je garanderen dat je meer wilt! In het tweede deel worden er net genoeg hints gegeven naar De puzzelaar, zonder het hele verhaal te verklappen. Hierdoor kan ik nog heerlijk uitkijken naar het lezen van het eerste deel.


Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van De schuldige van Marit Vanström (luisterboek) bij de lokale boekhandel via Libris!

Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

3 gedachten over “De schuldige, Marit Vanström

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s