Gelukkig op Ibiza, Aline van Wijnen

Cover Gelukkig op ibiza van Aline van Wijnen op bed

Titel: Gelukkig op Ibiza
Auteur(s): Aline van Wijnen
Aantal pagina’s: 312
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Romantiek

*Recensie-exemplaar gekregen van uitgeverij Boekerij

Waardering: 3 uit 5.

Aline van Wijnen Gelukkig op Ibiza samenvatting

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.


Gelukkig op Ibiza Aline van Wijnen recensie

die een oogje heeft op Chris en al snel in het boek een afspraakje met hem weet te krijgen. Al snel neemt Chris haar mee naar Ibiza waar al snel de liefde tussen de twee opbloeit. Voor mij was het aan het begin een beetje onduidelijk dat Maud en Christ elkaar vaker gesproken hadden, waardoor ik het allemaal nogal snel vond gaan. Gedurende het verhaal kom je erachter dat de twee elkaar al wel vaker gespot hebben.

Verschil als dag en nacht

Tijdens het lezen merkte ik dat ik af en toe kleine irritaties had. Dit had vooral te maken met het karakter en de dromen van Maud. Haar dromen liggen namelijk ver van die van mij en onze karakters verschilden als dag en nacht. Maud droomt van het aan de haak slaan van een rijke man, zodat ze nooit geldzorgen zal hebben en een lekker leven kan lijden. Of course: wie wil nou geen zorgeloos bestaan hebben? Maar om het nou een ‘droom’ te noemen om afhankelijk te zijn van een rijke man? Hierdoor vroeg ik me soms af of ze Chris ook zo leuk had gevonden, als deze niet rijk was geweest.

Verliefd op Ibiza

Desalniettemin is Gelukkig op Ibiza een heerlijke feelgood om te lezen op zonnige zomerdagen. Je kunt je door de beeldende schrijfstijl van Aline van Wijnen goed inleven in de omgeving, wat het een geweldig boek maakt om echt even te ontsnappen. Vooral als het een typisch Nederlandse zomer betreft: met Gelukkig op Ibiza waan je je voor 300+ heerlijke bladzijden even op een zonnige, romantische, maar vooral luxe vakantie op Ibiza.

Een eerder verhaal

Tijdens het lezen word je automatisch benieuwd naar het verhaal van Mel en Alex. Gelukkig is er goed nieuws wat die twee betreft! Bestemming geluk verscheen in 2020 bij Boekerij en vertelt over hun ontmoeting en het ontstaan van hun liefdesrelatie. Ik ben er heel benieuwd naar en als ik zo naar de covers van de andere romans van Aline van Wijnen kijk, krijg ik ontzettende zin om ook die te gaan lezen. Haar schrijfstijl heeft me zeker aangesproken en smaakt gewoon naar meer!


Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Gelukkig op Ibiza van Aline van wijnen bij de lokale boekhandel via Libris!

Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s