Dansen voor beginners, Nicola Yoon

Boek dansen voor beginners Nicola yoon voor boekenkast

Titel: Dansen voor beginners
Author(s): Nicola Yoon
Aantal pagina’s: 301
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Young Adult, Romantiek

*Recensie-exemplaar gekregen van Querido Uitgeverij

Waardering: 4.5 uit 5.

Dansen voor beginners Nicola Yoon samenvatting

Evie gelooft niet meer in de liefde sinds haar vader haar moeder heeft verlaten. Terwijl ze worstelt met haar verdriet om de scheiding, gebeurt er iets vreemds: iedere keer als Evie geliefden elkaar ziet kussen, ziet ze het volledige verloop van hun relatie – vanaf de eerste ontmoeting tot het moment dat ze uit elkaar gaan. Voor Evie bevestigt dit wat zij over de liefde denkt te weten – dat die nooit voor eeuwig is.


Nicola Yoon Dansen voor beginners recensie

Voor ik Dansen voor beginners las, had ik slechts één boek van Nicola Yoon gelezen. Ondanks dat ik erg genoten had van Everything Everything heb ik daarna nooit meer een van Nicola Yoon haar boeken opgepakt. Iets waar ik na het lezen van Dansen voor beginners zeker verandering wil brengen. Waar ik normaal vaak tegen de dramatische persoonlijkheden van de personages in YA aan loop, heb ik dat niet gehad bij Dansen voor beginners. Evie, het hoofdpersonage was een sterk meisje zonder dat het té was. Ze was het gewoon.

Sterk plot

Al toen ik de samenvatting van Dansen voor beginners las, werd ik meteen door het verhaal gegrepen. Het was een sterk concept dat naar mijn mening goed uitgewerkt is. Terugdenkend aan de momenten dat ik dacht dat er gaten in het plot zaten, kan ik die gaten opvullen door er verder over door te denken. Zo ziet Evie op een bepaald moment wel een visioen van haar en X en eerder niet. Dit gat kan ik gemakkelijk opvullen met de liefde tussen Evie en X die met elke bladzijde sterker wordt.

Self fulfilling prophecy

Doordat Evie visioenen ziet van stelletjes, kan ze niet anders dan zich daarnaar te gedragen. Als je weet dat er iets belangrijks staat te gebeuren, positief of negatief, dan kun je je moeilijk daar 1, 2, 3 overheen zetten. Vooral als het om je vrienden en geliefden gaat. Hierdoor dacht ik soms dat sommige liefdes gedoemd waren om te mislukken, enkel door de visioenen van Evie. Zo hoop ik ook nog steeds dat het einde, dat enigszins open is, buiten het boek om toch anders zal zijn dan je verwacht.


Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Dansen voor beginners bij de lokale boekhandel via Libris!

Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s