Verdwaald, Winchester McFly

Cover Winchester McFly verdwaald op tuintafel

Titel: Verdwaald
Author(s): Winchester McFly
Aantal pagina’s: 200
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller, Horror

* Recensie-exemplaar gekregen van Luitingh-Sijthoff

Waardering: 4.5 uit 5.

Winchester McFly Verdwaald samenvatting

In Verdwaald worden rechercheur David Detta en zijn partner Alex de Winter geteisterd door een eeuwenoude mythe. In de mergelgrotten van Limburg waren al eeuwenlang verhalen rond over een mysterieuze gedaante: de Vlinderman. Wanneer er twee gruwelijk verminkte lichamen gevonden worden, staat er maar één vraag centraal: is de Vlinderman terug of wil iemand de mythe nieuw leven inblazen?


Verdwaald Winchester McFly recensie

Voorjaar 2021 kwam het tweede deel van de Detta Dossiers uit en aangezien ik genoten heb van het eerste deel Nachtmerrie, moest ik uiteraard het tweede deel ook lezen. Ik kan je wel vertellen dat ik nog meer genoten heb van Verdwaald dan ik al deed van Nachtmerrie. Het monster was episch, de setting creepy, de mensen niet te vertrouwen en de plottwist verrassend.


cover Winchester McFly verdwaald voor boekenkast

We’re all mad here

Ondanks dat ik het eerste deel heb gelezen, was ik in Verdwaald nog steeds verrast hoe geweldig de realiteit met bovennatuurlijke wezens wordt gecombineerd in de verhalen. Het monster past gewoon perfect in de wereld zoals we die kennen en is aan het einde echter nog steeds één groot mysterie. De setting in Verdwaald was daarbij perfect om me te laten huiveren: donkere grotten waarin je hopeloos kunt verdwalen met de kans om oog in oog te komen te staan met de Vlinderman. Voeg daarbij nog heerlijke gore en je hebt een blije Romi.

Bingeworthy boekenserie

Doordat de Detta Dossiers boeken stuk voor stuk lekker kort zijn, zo’n 200 pagina’s per boek, kun je ze heerlijk achter elkaar doorlezen. Je wil ook niet anders! Je wordt simpelweg het verhaal ingezogen om vervolgens zelf te verdwalen in de mergelgrotten van Schin op Zand in Limburg. Als horrorfan kun je niet anders dan genieten van de spanning die zich afspeelt in verschillende provincies van Nederland. Zojuist heb ik de samenvatting van het derde boek in de serie, Contact, gelezen: het gaat ons meenemen naar een Gelderse legerbasis. Betekent dit dat er nog 9 delen in de serie gaan uitkomen om zo alle provincies van Nederland af te kunnen strepen? Ik hoop in ieder geval van wel!

Lees hier mijn recensie van het eerste deel in de Detta Dossiers: Nachtmerrie!


Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Verdwaald van Winchester McFly bij de lokale boekhandel via Libris!

Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Verdwaald, Winchester McFly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s