Schaduwdag, Noortje Brink

Titel: Schaduwdag
Author(s): Noortje Brink
Aantal pagina’s: 110
Gelezen als: e-book
Genre: Thriller, Korte verhalen

*Recensie-exemplaar gekregen van Loft Books

Waardering: 3 uit 5.

Noortje Brink Schaduwdag samenvatting

In de thriller Schaduwdag van Noortje Brink keert Naomi terug naar Zeeland, waar ze vijftien jaar geleden halsoverkop vertrok. Voor de fans van Suzanne Vermeer, Kiki van Dijk en Linda van Rijn.

In Schaduwdag wordt Naomi verrast door haar vriend Jim. Om te vieren dat ze een jaar samen zijn, heeft hij een vakantie geboekt naar Zeeland, haar geboortegrond. Het zal hun eerste vakantie worden als stelletje, en het is meteen een goede relatietest, want het stille verlangen om te gaan samenwonen hangt in de lucht. Hoeveel zin ze ook heeft in een gezellig weekje weg, Naomi twijfelt: is het wel een goed idee om terug te keren naar haar thuisstad? Ze is er al ruim vijftien jaar niet geweest, en met een goede reden… Maar Jim is zo enthousiast en ze wil hem niet teleurstellen. Kom op, na zoveel jaar zal ze toch wel door Zierikzee kunnen struinen zonder herkend te worden?


Schaduwdag Noortje Brink recensie

Als je van thrillers houdt die je in één dag of slechts een paar uur uit hebt, dan ben je bij Noortje Brink aan het juiste adres. Schaduwdag was de eerste thriller van Noortje Brink die ik las, maar het zal zeker niet de laatste zijn! In net iets meer dan 100 pagina’s heeft Noortje Brink een spannend verhaal weten neer te pennen, die de lezer vanaf de eerste pagina’s al in zijn grip weet te houden. Je wil simpelweg weten wat Naomi’s geheim is en waarom ze er zo tegenop ziet om naar Zierikzee terug te keren.

Naomi’s geheim

Al in de samenvatting van Schaduwdag komt de lezer erachter dat Naomi een groot geheim heeft, waar maar weinig mensen vanaf weten. Het verhaal neemt je samen met Tim en Naomi mee naar Zeeland waar het geheim langzaam maar zeker ontrafeld wordt. Ik hoopte op een spannende ontknoping die me met open mond van verbazing achter zou laten. Een spannende ontknoping was het zeker, maar het liet me helaas niet met open mond achter.

Personages die je bijblijven

Wat mij het meest trok in het boek waren toch wel de personages. Noortje Brink heeft deze naar mijn mening heel goed uitgewerkt; ook als ik niet aan het lezen was, was ik in mijn hoofd bezig met de personages. Je krijgt een kijkje in hun leven en hun geheimen laten je niet meer los. Deze personages waren ook waarom ik uitkijk naar de andere Noortje Brink boeken. Ik heb het idee dat haar thriller boeken vooral korte thriller verhalen betreffen waarmee je heerlijk een regenachtige dag kunt doorkomen!

Een gedachte over “Schaduwdag, Noortje Brink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s