Nieuwe boeken in mei 2021

leeshoek met boek op stoel en kop koffie

Er staat weer een nieuwe maand voor de deur! Dit betekent dat er ook weer een hoop nieuwe boeken uit gaan komen. In deze post vind je een overzicht met nieuwe boeken die uitkomen in de maand mei van 2021. Denk aan spannende thrillers, mooie romans en informatieve historische fictie! Natuurlijk komen er veel meer mooie nieuwe boeken uit dan ik hier kan opnoemen, bijvoorbeeld bij Querido Uitgeverij en Cossee. Dit zijn de boeken waarnaar ik extra uit kijk. Lees snel verder om te zien welke dat zijn!


Nieuwe thrillers mei 2021

Zoals jullie weten houd ik enorm van spannende thrillers. In mei komen er lekker veel nieuwe (literaire) thrillers uit van onder andere Herman Koch, Helen Fields en Nora Roberts.


Nora Roberts, Erfenis

Adrian Rizzo was zeven toen ze haar vader voor het eerst zag. Dat was ook de dag waarop hij haar bijna vermoordde ā€“ voordat haar moeder, Lina, tussenbeide kwam. Daarna vlucht Lina met haar dochter naar haar ouders in Maryland, waar Adrian een heerlijk leven heeft, met vriendinnen, een beste vriend, en haar grootouders. Lina maakt een zeer succesvol bedrijf van haar eigen fitnessmerk.

Op de middelbare school begint Adrian met haar eigen yoga- en trainingsvideoā€™s, waarna ze in de succesvolle voetsporen van haar moeder treedt. Als ze naar New York verhuist krijgt ze haar eerste dreigbrief. Lina vertelt haar dat ze ook zelf van dergelijke brieven heeft gekregen en dat Adrian zich geen zorgen hoeft te maken. Maar de brieven komen regelmatig binnen, waar Adrian zich ook bevindt. En na haar terugkeer in Maryland om voor haar grootvader te zorgen worden de brieven steeds dreigender van toon. Hier, omringd door vrienden en hun families, heeft Adrian het gevoel dat ze veel meer te verliezen heeft dan slechts haar eigen leven… 

Verschijnt eind mei bij Boekerij.


Herman Koch, Een film met Sophia

Een film met Sophia is een nieuw boek van Herman Koch! Een spannende roman over de laatste film van een beroemde filmmaker en zijn fascinatie voor de jonge hoofdpersoon.

ā€˜Weet jij misschien waar Sophia is? Ze is vannacht niet thuisgekomen en ik heb het nummer van haar vriendje niet. Bel me even.ā€™ Zo luidt het bericht dat filmregisseur Stanley Forbes op oudejaarsavond krijgt van Karl Hermans, een gevierd schrijver. Stanley heeft Karls beeldschone zeventienjarige dochter gecast voor zijn nieuwste film, die na zijn Amerika-avontuur zijn grote comeback in Nederland moet worden. Met graagte werpt hij zich op als vaderfiguur voor Sophia. Maar tijdens de opnames van zijn mozaĆÆekfilm, met naast Sophia een hoofdrol voor steracteur Michael Bender, worden Stanleys motieven steeds onduidelijker. Wat wil hij eigenlijk, met deze film, met dit meisje en met zichzelf? Hij weet precies waar Sophia is, maar besluit met antwoorden te wachten.

Verschijnt mei 2021 bij Ambo | Anthos.


Zwanenzang, Karin Fossum

Een alleenstaande moeder vindt een verontrustende tekening in de slaapkamer van haar zoon. Een jonge man en een tiener ontmoeten elkaar toevallig in het bos van de Svartlandsskog. De volgende dag wordt de zestienjarige Gritt Zeeland dood aangetroffen in hetzelfde bos. Wat hebben deze drie ogenschijnlijk toevallige gebeurtenissen met elkaar te maken? 

Als hoofdinspecteur Konrad Sejer de zaak krijgt toegewezen, heeft hij in eerste instantie alleen maar meer vragen, en geen enkel antwoord. Gritt Zeeland was een beeldschoon maar heel teruggetrokken meisje, dat niet veel vrienden had. Toch waren heel veel mensen wel degelijk in haar geĆÆnteresseerd, jong Ć©n oud. Dan komen er bij het onderzoek een paar ontluisterende waarheden boven water.

Verschijnt midden mei bij Boekerij.


Anya Niewerra, De Camino

In het nieuwe boek van Hebban Thrillerprijs-winnaar Anya Niewierra komt er een duister geheim naar boven als Lotte een jaar na de zelfmoord van haar man besluit zijn route over de Camino te herlopen.

Het is precies een jaar geleden dat Lottes man onverwacht zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino. Emil had als vluchteling uit BosniĆ« en Herzegovina een moeilijke jeugd, maar toch zou hij nooit zelfmoord plegen. Emil was een geweldige vader, was dol op zijn vrouw en gefocust op zijn werk. Lotte besluit exact dezelfde route te lopen, in de hoop erachter te komen wat hem tot deze beslissing dreef. Maar dan ontdekt ze dat Emil helemaal niet is wie hij altijd beweerde te zijn… een gruwelijk geheim uit het verleden dient zich aan.

Verschijnt in mei 2021 bij L.S. Amsterdam.


Val McDermid, Hoe de doden spreken

In Hoe de doden spreken vervolgt Val McDermid de internationaal geprezen thrillerserie over Tony Hill en Carol Jordan.

Als er op het landgoed van een oud klooster een lichaam wordt aangetroffen, blijkt al snel dat iemand die grond als zijn persoonlijke begraafplaats heeft gebruikt. Het klooster staat al jaren leeg, en sommige van de lijken zijn vele jaren oud ā€“ zou dit het werk kunnen zijn van meerdere, onafhankelijke moordenaars? Het onderzoek levert meer vragen dan antwoorden op. Sinds het desastreuze verloop van hun laatste zaak, moeten Tony Hill en Carol Jordan vanaf de zijkant toekijken. Beiden worstelen ze met hun eigen problemen. Ondertussen wacht iemand die er een gruwelijke modus operandi op na houdt rustig op een kans om toe te slaan…

Verschijnt eind mei 2021 bij L.S. Amsterdam


Jane Harper, De overlevenden

De nieuwe, ijzersterke thriller van prijswinnaar Jane Harper.

Het leven van Kieran Elliott veranderde voorgoed op de dag dat een enkel, roekeloos besluit een dramatisch gevolg kreeg.
Het schuldgevoel dat hem nog altijd achtervolgt, speelt op tijdens een familiebezoek aan de kleine kustplaats waar hij opgroeide. Kierans ouders hebben het niet makkelijk in deze stad, waar ieders geluk afhankelijk is van de genadeloze zee.
Wanneer er een lichaam wordt gevonden op het strand, komen lang verborgen geheimen bovendrijven. Een gezonken boot, een vermist meisje, en alle vragen die nooit zijn weggespoeldā€¦

Verschijnt mei 2021 bij A.W. Bruna uitgevers.


Helen Fields, Perfecte dood

Perfecte dood van Helen Fields is het derde deel in de serie rondom Luc Callanach en Ava Turner.

Een seriemoordenaar heeft Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers legt hij om door middel van gif, zodat deze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt.

Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich op de achtergrond verborgen houdt? Deze moordenaar houdt ervan zijn slachtoffers van een afstand te observeren. Callanach en Turner staan deze keer echt voor een onmogelijke taak.

Verschijnt mei 2021 bij Ambo | Anthos.


Nieuwe romans boeken

Hieronder vind je nieuwe romans die in mei 2021 uitkomen! Zoals twee nieuwe Anna Todd boeken en de genomineerde historische roman van Mama Mengiste.


Anna Todd, Niets meer

Voor alle fans van de After-serie die altijd al wilden weten hoe Landon Gibson aan zijn ware liefde kwam in New York!

Toen Landon Gibson zich aanmeldde bij New York University, kon de -overgang van het rustige stadje waar hij vandaag kwam naar het haastige, grote New York niet groter zijn. Langzaam maar zeker begint hij zich thuis te voelen: hij vindt een baantje om zijn rekeningen te kunnen betalen, geniet van zijn lessen op de universiteit en loopt zo heel af en toe zijn ex-vriendin Dakota -tegen het lijf. Je weet wel, die ene voor wie hij naar New York is gegaanā€¦ voordat ze hem dumpte.

Verschijnt begin mei 2021 bij Boekerij.


Anna Todd, Niets minder

Voor alle fans van de After-serie die altijd al wilden weten hoe Landon Gibson aan zijn ware liefde kwam in New York!

Landon Gibson is altijd degene die alles overheeft voor anderen. En hoewel hij in New York niet zijn vriendelijkheid wil verliezen, realiseert hij zich dat hij meer voor zichzelf moet opkomen om erachter te komen wat hij wil in het leven. Dit besef wordt nĆ³g belangrijker wanneer hij steeds weer te maken krijgt met Dakota, die het ene moment toenadering zoekt en het andere moment afstandelijk is. En alsof dat nog niet genoeg was, wordt hij ook keer op keer geconfronteerd met de mysterieuze Nora, die hij bijna niet kan bijhouden ā€“ een meisje met minstens twee verschillende namen en duizenden kanten van haar persoonlijkheid.

Verschijnt begin mei 2021 bij Boekerij.


Maaza Mengiste, De schaduwkoning

De schaduwkoning van Mazaa Mengiste werd genomineerd voor de Booker Prize 2020!

EthiopiĆ«, 1935. Tegen de achtergrond van de dreigende inval van Mussoliniā€™s leger worstelt het weesmeisje Hirut met haar leven als bediende van legerofficier Kidane. Net als de andere vrouwen is zij veroordeeld tot het zorgen voor de gewonden en het begraven van de doden, maar de vrouwen hunkeren naar een actievere rol in de strijd.

Wanneer keizer Haile Selassie in ballingschap gaat en Ethiopiƫ snel alle hoop verliest, is Hirut degene die een plan bedenkt om het moreel op te vijzelen. Ze weet echter niet dat haar nog een oorlog te wachten staat. Wanneer ze krijgsgevangen wordt gemaakt door een van de beruchtste officieren van het Italiaanse leger zal ze haar eigen strijd moeten voeren.

Met De schaduwkoning schreef Maaza Mengiste een onvergetelijke, rauwe roman over wat het betekent om als vrouw op voet van oorlog te leven.

Verschijnt mei 2021 bij Ambo | Anthos.


Naar welke nieuwe boeken kijk jij uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s