Jij en ik … samengevat, Annette Rijsdam

cover van ebook jij en ik ... samengevat

Titel: Jij en ik … samengevat
Serie: Jij en ik #1
Author(s): Annette Rijsdam
Aantal pagina’s: 268
Gelezen als: E-book
Genre: Romantiek
* Recensie-exemplaar gekregen van Loft Books

Waardering: 3.5 uit 5.

Jij en ik … samengevat samenvatting

In de feelgoodroman Jij en ik… samengevat van Annette Rijsdam treffen we Vera net op een baaldag. Ze werkt als junior beeldredacteur bij een toonaangevend literair tijdschrift en hield tijdens een vergadering een bezield betoog voor romanceboeken. Haar voorstel om meer aandacht te geven aan dat genre werd met harde hand van tafel geveegd door haar baas, de illustere Mr. Worth. Zo makkelijk geeft ze zich echter niet gewonnen en ze neemt zich voor hem hoogstpersoonlijk te overtuigen van de kracht van romantiek. Om haar nieuwe missie meer kans van slagen te geven, vraagt ze advies aan haar favoriete romanceschrijfster, Ann Gregory. Zal ze met de hulp van Ann een nieuwe kant van Mr. Worth leren kennen?

Recensie Jij en ik … samengevat

Ik hou ervan om af en toe weg te kunnen kruipen in een boek die niet gaat over de ellende in de wereld, maar juist over de mooie dingen. Feelgood en romantische boeken bieden hiervoor een geweldige mogelijkheid. En wat kon ik heerlijk wegkruipen in Jij en ik … samengevat van Annette Rijsdam. De personages waren fijn uitgewerkt en ik kon me goed herkennen in het hoofdpersonage Vera. Ze is een chaoot die boven alles behoefte heeft aan duidelijkheid. Daarentegen leert Mr. Worth haar dat het soms ook fijn kan zijn om niet alles een labeltje te hoeven geven.

Achtbaan van gevoelens

Wat ik helaas af en toe een beetje miste in het verhaal, was duidelijkheid. Het was voor de lezer 100% duidelijk dat de twee hoofdpersonages gevoelens voor elkaar hadden of zouden krijgen. Natuurlijk is dat vaak het geval bij romance boeken, maar hier waren de gevoelens van de hoofdpersonages echt één lange duizelingwekkende rollercoaster waar geen einde aan leek te komen. Hier en daar voelde het een beetje rommelig, wat voor mij vooral naar voren kwam in het einde. Laat ik daar allereerst over zeggen dat ik de plottwist aan het einde heel verrassend vond. Het liet me echter een beetje verward achter en had naar mijn mening beter uitgewerkt kunnen worden.

Toch krijgt Jij en ik … samengevat van Annette Rijsdam drieënhalve ster van mij, omdat mijn hart samen met die van Vera en Mr. Worth in de achtbaan zat en op enkele momenten vleugels leek te krijgen en zo uit mijn lichaam leek weg te vliegen. Jij en ik … samengevat is geen alledaagse feelgood of romance en dat maakte de leeservaring zeker uniek!

2 gedachten over “Jij en ik … samengevat, Annette Rijsdam

  1. “Ik hou ervan om af en toe weg te kunnen kruipen in een boek die niet gaat over de ellende in de wereld”
    Me: Mood 😅

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s