Nachtmerrie, Winchester McFly

Titel: Nachtmerrie
Author(s): Winchester McFly
Serie: De Detta Dossiers #1
Aantal pagina’s: 192
Gelezen als: Fysiek boek
Genre: Thriller, Horror

* Recensie-exemplaar gekregen van Luitingh-Sijthoff (L.S. Amsterdam)

Waardering: 4.5 uit 5.

Winchester McFly Nachtmerrie samenvatting

In Nachtmerrie worden een au pair, een kleine jongen en een zakenman in hun slaap bezocht door een boomlange, demonische figuur, die ze aanzet tot moord… Om deze mysterieuze moordzaak te kunnen ontrafelen en de moordenaar te kunnen ontmaskeren, zullen rechercheur David Detta en zijn nieuwe partner Alex de Winter hun persoonlijke verschillen aan de kant moeten schuiven.

Een bloedstollende, filmisch geschreven thrillerserie van het Nederlandse schrijverscollectief Winchester McFly, dat o.a. de tv-series SmerisVan God Los en de allereerste Nederlandse Netflix Original-serie Ares schreef. De Detta dossiers geven een inventieve draai aan het bovennatuurlijke genre en zal de horrorliefhebbers onder de Netflix-generatie zeker aanspreken.


Boek recensie Nachtmerrie Winchester McFly

Als horrorfan keek ik ontzettend uit naar de nieuwe Nederlandse thriller/horror boeken serie: de Detta Dossiers van Winchester McFly. Geschreven door het schrijverscollectief dat mijn favoriete Nederlandse tv-serie geschreven heeft: Van God Los. Ik hoopte dan ook dat Nachtmerrie mij hetzelfde gevoel zou geven als dat wat Van God Los mij nog altijd geeft.

Het eerste boek in de serie is Nachtmerrie, wat een kort maar krachtig verhaal is. In nog geen 200 pagina’s wordt een goed en spannend verhaal neergezet, dat je laat snakken naar meer. Ik vond de personages goed uitgewerkt en ben dan ook zeker benieuwd naar hun toekomstige belevenissen. 


cover Winchester McFly nachtmerrie op bank met koffie

Verkeerde verwachtingen

Het eerste hoofdstuk van het verhaal was heerlijk: het was eng, duister, grof en bloederig. Alles wat ik zoek in een horror boek. Helaas pakte het daarna al snel weer het doorsnee thriller verhaallijn op. Omdat het daarna vooral om het rechercheurs duo gaat, miste ik de enge horror aspecten die in het eerste hoofdstuk zo goed uitgewerkt waren. Ik vind het dan ook lastig om het boek te bestempelen als een horror verhaal. Dit kan natuurlijk ook komen doordat ik als fan van horror boeken meer gore gewend ben. Nachtmerrie was wat mij betreft iets te lief … 

Smaakt zeker naar meer!

Als ik het boek bekijk als een thriller verhaal, dan geef ik het absoluut 4,5 sterren, want wat heb ik er van genoten. Het was spannend, meeslepend, had goede personages en leest makkelijk weg. Het tweede deel laat gelukkig niet lang op zich wachten en komt in mei 2021 al uit! Echt lekker doorlezen dus! 


Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Nachtmerrie van Winchester McFly bij de lokale boekhandel via Libris!

Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

2 gedachten over “Nachtmerrie, Winchester McFly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s