Perfecte resten, Helen Fields

Titel: Perfecte resten
Author(s): Helen Fields
Serie: D.I. Callanach #1
Aantal pagina’s: 416
Gelezen als: Fysiek boek
Genre: Thriller

Rating: 4.5 out of 5.

Perfecte resten samenvatting

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden… 


Helen Fields Perfecte resten recensie

Al meteen op zijn eerste werkdag krijgt Luc Callanach zijn eerste moordzaak toegewezen: in de bergen van Schotland is een lichaam tot as verbrand. Alles wat er na de brand over is gebleven is een reepje stof en enkele tanden. Al gauw komen de rechercheurs erachter dat het om de vermiste vrouw Elaine Buxton moet gaan. Helaas is de moordenaar van Elaine meester in het wissen van zijn sporen en kunnen Luc en zijn collega’s het niet voorkomen dat er nog een vrouw wordt ontvoerd.

Perfecte resten is een meesterlijke thriller die aan alle kanten lijkt te kloppen. Het houdt je van de eerste tot de laatste pagina op het puntje van je stoel. Ik heb het boek dan ook in een paar dagen uitgelezen en dat is snel voor mijn doen. Vooral wanneer het om een boek van 400+ pagina’s gaat; het was gewoon te moeilijk om het boek echt weg te leggen!

Bovendien houd ik ontzettend van thrillers waar je ook vanuit het perspectief van de moordenaar leest. Dit is vooral geweldig als het vanaf het begin af aan duidelijk is wíe de moordenaar is. Hoe gaan de rechercheurs de touwtjes aan elkaar knopen en waar ontmoeten zoekers en gezochte elkaar uiteindelijk? Dat je de naam van de moordenaar aan het begin van het verhaal al te weten krijgt, neemt niks weg van de spanning die je geheid het hele boek gaat voelen. Helen Fields’ Perfecte resten raad ik dan ook aan iedere thriller-lover aan!

Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal van Luc zich verder zal ontvouwen!

2 thoughts on “Perfecte resten, Helen Fields

Leave a Reply