Bethany en het beest, Jack Meggitt-Phillips

Titel: Bethany en het beest*
Author(s): Jack Meggitt-Phillips
Illustraties: Isabelle Follath
Aantal pagina’s: 245
Gelezen als: Fysiek boek
Genre: Kinderliteratuur
* Ik heb een recensie-exemplaar gekregen van Uitgeverij Querido

Waardering: 5 uit 5.

Bethany en het beest samenvatting

Peregrinus Pincet is 511 jaren jong. Hij heeft alles wat zijn hartje begeert en ziet eruit alsof hij nog maar 21 jaar oud is. Dit is allemaal te danken aan het beest dat bij hem op zolder woont. In ruil voor lekkere hapjes, spuugt het beest speciale drankjes voor Peregrinus uit, die hem het eeuwige leven schenken. Op een dag eist het beest een kind als volgend hapje. Peregrinus gaat vervolgens op zoek naar het meest verschrikkelijke kind dat hij vinden kan. Al gauw komt hij uit bij het weeshuis en vindt daar Bethany. Maar Bethany laat zich niet zomaar oppeuzelen.

Jack Meggitt-Phillips Bethany en het beest review

Wat een heerlijk boekje was dit! Het had alles wat het van te voren beloofde: donkere humor, geheel in de traditie van Roald Dahl, en vele speelse illustraties. Ik heb af en toe zeker hardop moeten lachen om de ongein van Bethany en de onwetendheid van Peregrinus. Stuk voor stuk hebben de personages mijn hart weten te veroveren.

Ondanks dat ik alweer 25 jaar oud ben, verrasten de wendingen in dit boek me keer op keer. Het was een moeilijk verhaal om weg te leggen. Ik moest en zou weten hoe het precies af zou lopen. Tegelijkertijd kon het verhaal me niet lang genoeg duren en mis ik Bethany en Peregrinus nu al!

Bethany en het beest is een geweldig feel-good boek, voor jong én voor oud!

*Ik heb dit boek als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido gekregen. Dit heeft op geen enkele manier invloed op mijn mening over het boek!


Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij het product via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra’s, maar je maakt er wel een fellow bookworm heel blij mee!

3 gedachten over “Bethany en het beest, Jack Meggitt-Phillips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s