Tweedehands boeken kopen? Duurzaam en goedkoop!

Boekenkast vol oude boeken. Zo kun je vaak ook tweedehands boeken kopen

Bijna iedereen heeft wel eens iets tweedehands gekocht. Je verbaast je dan al snel over de lage prijs voor iets wat er nog prima uit ziet en een tweede leven verdient. Zo kun je ook tweedehands boeken kopen en je TBR nóg verder uit de klauwen laten lopen. Een groot deel van de boeken in mijn boekenkasten zijn dan ook tweedehands. Ik vind het heerlijk om tussen de boeken te snuffelen om te zien of er nog boeken tussen zitten die ik graag wil lezen en/of hebben. In deze blogpost vertel ik je alles over de plekken waar ik mijn tweedehands boeken koop!


Waarom tweedehands boeken kopen?

  1. Je geeft een boek een tweede leven. Jijzelf wil hem misschien niet meer lezen, maar je kunt er altijd iemand anders een plezier mee doen!
  2. Bovenstaande maakt het kopen van tweedehands boeken ontzettend milieubewust;
  3. Voor een paar euro heb je vaak een hoop boeken;
  4. Je kunt ook zelf je boeken verkopen of doneren;
  5. Wie weet vind je wel een eerste druk, een boek met een mooie notitie erin of een ander bijzonder boek!

Boekenmarkt in de Grote Kerk, Zwolle

Eén van mijn favoriete plekken in Zwolle is de boekenmarkt in de Grote Kerk. Het is dat ik meestal samen met Pieter naar het centrum ga en hij het niet altijd fijn vindt om op me te moeten wachten, want anders kan ik me er gerust een hele middag vermaken. Er zijn rijen boeken te ontdekken en je vindt er volop boeken voor maar een paar euro! Elke keer als ik er kom, vertrek ik er met minstens één. De plek in de kerk maakt het tot een heel rustige ervaring, waarbij je naar hartelust tussen de boeken kunt rondsnuffelen. Bij deze boekenmarkt kun je het hele jaar terecht en is zeker een aanrader als je eens in Zwolle bent!


Tweedehands boeken kopen in kringloopwinkels

De eerste plek waar ik naartoe sprint, wanneer ik een kringloopwinkel binnenstap, is de boekenafdeling. Een heel groot deel van de boeken op mijn planken zijn afkomstig van bovenstaande boekenmarkt in Zwolle, of uit kringloopwinkels. Het is dé ideale plek om een boek te kopen die je nog niet kent. Als het boek uiteindelijk toch tegenvalt, heb je er gelukkig geen flink bedrag voor hoeven te betalen. Ook leuk: als je in één keer van een berg boeken af wil, kun je ze gewoon aan de kringloopwinkel doneren. Dan maak je er (hopelijk) nog iemand anders blij mee!


Een stapeltje boeken die ik ooit tweedehands kocht!

Tweedehands boeken kopen op Marktplaats

Ik heb zelf nog geen ervaring met het kopen van boeken op Marktplaats, maar wel met het verkopen van boeken. Dit is ideaal voor de boeken die er nog goed uitzien en waar je toch vaak wel een paar euro voor kunt krijgen. Vorig jaar heb ik zo aardig wat boeken weten te verkopen. Als ik boeken unhaul kijk ik meestal of de boeken nog goed in de markt liggen, of dat het om minder populaire boeken gaat. De eerste probeer ik dan te verkopen op marktplaats en de laatste breng ik naar de kringloopwinkel. Zo geef je de boeken een tweede leven en maak je mensen blij met goedkope boeken!


Waar koop jij je tweedehands boeken?

2 gedachten over “Tweedehands boeken kopen? Duurzaam en goedkoop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s