Fifty Fifty, Steve Cavanagh

Titel: Fifty Fifty
Serie: Eddie Flynn #5
Author(s): Steve Cavanagh
Aantal pagina’s: 400
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller
* Gekregen recensie-exemplaar van Luitingh-Sijthoff (L.S. Amsterdam)

Waardering: 5 uit 5.

Fifty Fifty samenvatting

Twee zussen bellen kort na elkaar de politie. Beiden hebben zojuist, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Ze zeggen beiden dat de ander de moord op haar geweten heeft, maar één van hen liegt! In Fifty Fifty komt Eddie Flynn voor hete vuren te staan. Niets is wat het lijkt.

Steve Cavanagh Fifty Fifty recensie

Opnieuw een meesterlijke thriller van Steve Cavanagh. Ik leerde zijn boeken voor het eerst kennen met Verdraaid* en in augustus las ik dan eindelijk de veelgeprezen thriller Dertien. Het was lang geleden dat ik zo’n goede thriller las, waarbij ik écht het hele verhaal lang op het puntje van mijn stoel zat. Steve Cavanagh’s Fifty Fifty was een soortgelijke thriller. Op een gegeven moment kom je in een psychologisch spiegelparadijs waarin je gewoon niet meer weet welke kant je op moet. Ik dacht dat ik doorhad hoe het verhaal in elkaar zat, maar niets was minder waar. Ik wist gewoon echt niet meer waar ik het zoeken moest en besloot op een gegeven moment maar gewoon verder te lezen, zonder te proberen de puzzel op te lossen.

Geniale thriller

Het niet kunnen aanvoelen welke kant het verhaal in een thriller op gaat, heb ik vrijwel nooit meer last van. Waar ik het vaak uiteindelijk bij het juiste eind heb, is dat in de thrillers van Steve Cavanagh haast onmogelijk. Op het moment dat je denkt aha!” komt er weer een plottwist die het helemaal omgooit en je voor je gevoel weer bij af bent. Geweldig! Ik heb lang gedacht dat ik wellicht het thriller genre een beetje doorhad, maar gelukkig zijn er nog auteurs als Cavanagh die het genre op weten te frissen!

Ondanks dat ik tot nu toe nog maar twee van de zes delen in de Eddie Flynn serie heb gelezen, ben ik van het personage Flynn gaan houden. Ik ben dan ook heel benieuwd naar voorgaande delen en uiteraard naar het volgende deel dat er geheid gaat komen!


*Ik heb deze boeken als recensie-exemplaar van L.S. Amsterdam gekregen. Dit heeft geen enkele invloed op mijn mening over de boeken!

2 gedachten over “Fifty Fifty, Steve Cavanagh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s