The Stand, Stephen King

Titel: The Stand
Author(s): Stephen King
Aantal pagina’s: 1325
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller, Horror

Waardering: 3.5 uit 5.

Stephen King’s The Stand

The Stand van Stephen King verhaalt over een wereld die nét een tikkie erger is dan de wereld van vandaag de dag. Er heerst een dodelijke ziekte, die zich als een ware plaag verspreidt. Al gauw is 99% van de bevolking aan ‘Captain Trips‘ overleden en is er nog maar een kleine groep over die zich moet weten te redden in een apocalyptische wereld. Al gauw merkt deze groep dat het virus niet het enige is waar ze voor moeten vrezen. The Dark Man is ondertussen eveneens zijn macht aan het uitbreiden.

Geen nieuwe favoriet

Het heeft me ongeveer twee maanden gekost om door dit monster van een boek heen te komen. Ik heb delen in het papieren boek gelezen, maar het grootste deel heb ik geluisterd. Als ik dat niet had gedaan, was ik er in oktober waarschijnlijk nog niet doorheen. Op een gegeven moment raakte ik simpelweg een beetje verveeld door het verhaal, wat het moeilijk maakte om mezelf enthousiast genoeg te maken om het boek weer op te pakken.

Begrijp me niet verkeerd: ik snap wel waarom velen dit een episch verhaal vinden. Het viel bij mij alleen niet zo goed in de smaak. Naar mijn mening had dit verhaal net zo goed 600 pagina’s korter kunnen zijn; ongeveer twee hele boeken dus. Dit is namelijk ook ongeveer de hoeveelheid pagina’s waarvan ik me gewoonweg niet meer kan herinneren wat er nou eigenlijk gebeurde.

Waarom je The Stand moet lezen

Uiteindelijk ben ik blij dat ik The Stand van Stephen King gelezen en uit heb, maar dat is helaas niet omdat ik het zo geweldig vond. Ik ben simpelweg blij dat het achter de rug is. Desalniettemin kan ik niet ontkennen dat King met The Stand een beest van een boek heeft neergepend en dat het echt een klassieker is. Opnieuw een verhaal waarin je een band met de personages opbouwt, of deze nou ‘slecht’ of ‘goed’ is. Iedereen heeft een eigen verhaal en deze worden uitgewerkt op een manier waarop alleen King dat kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s