De leukste Reading challenges

Je kent het waarschijnlijk wel: je wil meer lezen, maar je mist de motivatie om ook daadwerkelijk meer te gaan lezen. Natuurlijk kun je jezelf gaan forceren om te gaan lezen, but where’s the fun in that? Er zijn gelukkig genoeg manieren om jezelf uit te dagen om (nog) meer te lezen, namelijk door reading challenges. Deze zijn er in allerlei soorten en maten, waarvan ik er in deze post drie bespreek! 👉🏼


Goodreads Reading Challenge

Ik gok dat iedereen deze wel kent: de Goodreads Reading Challenge, waar je aan het begin van een nieuw jaar zet je voor jezelf een doel van hoeveel boek je in het komende jaar wil gaan lezen. Vervolgens is het lezen geblazen! Persoonlijk vind ik het elke keer weer super bevredigend om een boek van mijn TBR af te kunnen strepen en te zien dat ik wéér een boek uit heb. Ik hou dan ook ontzettend van statistieken, data en getalletjes. Elk jaar krijg je jouw Goodreads Year in Books: wat het dikste en het dunste boek was; hoeveel pagina’s je in totaal hebt gelezen en wat je gemiddelde rating was. Geweldig om te zien!

Voor de Nederlanders is er ook nog de Hebban Reading Challenge!


#25infive

Ondanks dat het officiële Instagram account 25infive even op een break is, kun je deze reading challenge prima voor jezelf organiseren. Het doel van deze reading challenge is om zoveel mogelijk uren, gedurende vijf dagen, te lezen. Bij deze specifieke uitdaging, 25 in five, probeer je dus 25 uur in vijf opeenvolgende dagen te lezen. Geloof me, zelfs voor iemand die sowieso elke dag leest, is het een pittige uitdaging! Deze reading challenge is er ook in de vorm van 8 in two, maar je kunt het natuurlijk helemaal naar je eigen smaak maken!


Elke dag één boek

Dit is een uitdaging die ik zelf nog heel graag wil proberen. Ondanks dat er niet echt een plekje op het internet voor gereserveerd is, zie ik deze zo nu en dan op Instagram voorbij komen. Het doel is om gedurende een maand, elke dag één boek te lezen. Ik weet niet of het echt de bedoeling is dat je élke dag één boek begint en uitleest, maar volgens mij komt dat gewoon neer op 30/31 boeken lezen in één maand. Ik gok dat het dus niet uitmaakt of je nu 3 boeken op één dag leest en de sommige dagen niks, zolang je aan het eind van de maand maar 30/31 boeken gelezen hebt. Oh well, ook hier geldt gewoon weer: as long as you’re having fun!


Wat is jouw favoriete reading challenge?

5 gedachten over “De leukste Reading challenges

  1. I know that challenges really help to motivate a lot of people, but it’s usually the opposite for me, haha. You know that meme of Pingu being like “Well now I am not doing it”? That is me with any challenge, usually. 😂 Having said that, I’ve done The StoryGraph’s bank holiday challenge twice now and I really like it! I think it’s because of that extra day of holiday, so I can spend one day reading and the other two doing my usual weekend chores.

    It’s cool there are lots of options though! There’s a challenge to suit everybody.

    Geliked door 1 persoon

  2. I love the #25infive challenge, even though I never reach the goal but it’s still fun. I also love the read to sleep challenge that the Book Matchmaker sometimes holds.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s