5 spannende boeken voor op vakantie

Thrillers zijn geweldige boeken om het hele jaar door te lezen, maar op een of andere manier heb ik het gevoel dat de meeste tijdens de zomer het beste tot hun recht komen. Wellicht komt dit simpelweg doordat ik vroeger vooral tijdens de zomervakanties boeken verslond. Afijn, de zomer staat in Nederland nu dan echt voor de deur (komende weken zakt het kwik niet onder de 25 graden). Of je nu lekker thuis blijft deze zomer, of er toch op uit trekt: een boek mag niet in je bagage missen. Dit zijn vijf spannende boeken die geweldig zijn om mee op vakantie te nemen 👉🏼


Lentevuur Suzanne Vermeer

Wanneer Julia tijdens een reis naar Tsjechië een vrouw aanrijdt, komt haar leven op zijn kop te staan. Ze krijgt te maken met familiegeheimen en corrupte agenten. Zal het haar lukken om het grote geheim in haar familie te ontrafelen?

Ondanks dat dit boek zich in de lente afspeelt, is dit een fijn boek om op een hete dag te lezen. Het houdt je aandacht bij het verhaal en laat je op het puntje van je stoel zitten. Het leukste van dit boek is misschien wel dat er een envelop met geheimzinnige documenten bijgevoegd zit. Met deze documenten kun je zelf op onderzoek gaan om te kijken of je het mysterie van de familie Chorinsky kunt oplossen.


Joyland Stephen King

Tijdens de zomermaanden heeft Devin Jones een baantje in het amusementspark Joyland. Hier raakt hij al gauw geobsedeerd met een moord die hier jaren geleden plaats heeft gevonden. Hij komt erachter dat er in de omgeving meerdere vrouwen, op dezelfde wijze, om het leven zijn gebracht. Wanneer de zomer er weer op zit, besluit Devin dan ook om zijn baantje in Joyland nog even door te zetten.

Dit is een Stephen King boek die je meeneemt naar een pretpark in de zomer. Iets wat de meesten van ons wel eens meegemaakt hebben; het gaf me altijd een beetje een magisch gevoel. Zo kreeg ik ditzelfde gevoel tijdens het lezen van Stephen King’s Joyland.

Lees hier mijn volledige Joyland van Stephen King recensie!


De vrouw in suite 10 Ruth Ware

Een cruise lijkt een ideale manier om écht even weg van alles te zijn en te genieten van een welverdiende vakantie. Voor Lo Blacklock staat er echter meer op het spel; deze trip vergroot haar kans op promotie. Al haar plannen worden omver gegooid als ze getuige is van een moord in de kamer naast haar. Niemand lijkt haar te geloven, maar de dader zal er alles aan doen om haar tegen te houden.

Ondanks dat ik In een donker donker bos van Ruth Ware maar mwah vond, vond ik dit boek véél beter! Ik heb het boek gelezen als luisterboek, maar dat nam niks weg van de spanning. Doordat het verhaal zich op een cruiseschip afspeelt, is het naar mijn idee een geweldig verhaal om tijdens je vakantie te lezen. Ik raad het je echter af om het te gaan lezen als je een cruisetocht gaat maken 😏De droogte Jane Harper

Aaron Falk keert terug naar het dorpje waar hij is opgegroeid, nadat een jeugdvriend zijn familie heeft vermoord en eindigde met zelfmoord. Het dorpje wordt geteisterd door een droogte die nu al twee jaar lang aanhoudt. Ondertussen wordt Falk geteisterd door herinneringen aan zijn jeugd die hij wellicht liever vergeten was.

Tijdens het lezen van dit boek kun je de droogte die het dorpje teistert als lezer haast zelf voelen. Voeg daaraan een geweldig plot en spannende moordzaak toe en je hebt een perfect boek om mee te nemen op vakantie. Het houdt geheid je aandacht van begin tot aan het einde toe vast!


Zwarte golven Erik Wewerinke*

Wanneer Tim op een zeiltocht naar de Middellandse Zee wordt meegevraagd, ziet hij enkel zon, zee en vrijheid voor zich. Gelukkig heeft de schipper, Robert, zeilervaring. Hij vertelt Tim en Julia de meest geweldige verhalen. Zo geweldig, dat ze wellicht te mooi om waar te zijn zijn. Begint Tim zijn verstand te verliezen, na zo’n lange tijd op zee, of heeft hij hier daadwerkelijk te maken met een psychopaat?

Vrijheid, de Middellandse Zee en zeilen: wat wil je nog meer in een verhaal voor in de zomer? Dit boek was niet alleen interessant om te lezen, doordat het een superspannend verhaal is, maar het is ook nog eens gebaseerd op de ervaringen van de auteur zelf! Dit maakt de acties van schipper Robert nog gestoorder.

Hier lees je mijn recensie van Eric Wewerinke’s Zwarte golven!
* Gekregen recensie-exemplaar van Uitgeverij Water


Wat voor boeken lees jij het liefst in de zomermaanden?

3 gedachten over “5 spannende boeken voor op vakantie

  1. I guess I can see why people might crave thrillers in summer! I kind associate them with damp and cold weather, but the addictiveness of them is good for a holiday. 😄 I tend to think of romances for summer! Although I wouldn’t say I read a lot of it during summer anyway. 😂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s