Horror boeken must reads: 7 boekentips!

Een eng plaatje om in de mood voor horror boeken te komen. Een lange creepy gang met aan het einde een silhouet van een vrouw waarvan de haren recht overeind staan.

In vrijwel elk boekengenre zijn ze terug te vinden: must reads. Dé boeken in een genre die je echt gelezen moet hebben. Soms zie ik lijsten met must reads voorbij komen, waar dan geen één favoriet boek van mij tussen staat. Daarom dacht ik dat het een goed idee zou zijn om mijn eigen lijstjes te maken, met míjn favoriete boeken binnen bepaalde genres. Ik bijt de spits direct af met één van mijn favoriete genres, namelijk horror. In deze post vind je 7 horror boeken die ik tot mijn favorieten reken!


1. IT van Stephen King

Laat ik maar direct beginnen met een van de meest bekende horror boeken, natuurlijk van de King of Horror Stephen King. Enkele jaren geleden las ik eindelijk het monsterlijke boek dat IT heet. Wie vandaag de dag de enge clown Pennywise nog niet kent, heeft naar mijn mening onder een steen geleefd. Ondanks dat het voor mij vooral een verhaal over vriendschap en de fantasie van kinderen was, schaar ook ik het toch onder het horror genre. Het heeft namelijk absoluut momenten dat je op het puntje van je stoel zit, vrezend voor de kinderen in Derry. Zeker alle 1.300+ pagina’s waard!

Lees mijn IT van Stephen King review hier!


2. Lip Hook van David Hine & Mark Stafford

Een tweede horror must read is een graphic novel, genaamd Lip Hook. Ik had nog nooit een graphic novel in het horror genre gelezen, maar dit boek heeft me overtuigd om er meer van te gaan lezen. De tekeningen in Lip Hook zijn zo geweldig griezelig, dat je je automatisch wat ongemakkelijk gaat voelen. De kunst in het boek is dan ook een groot onderdeel van het verhaal. Als lezer wordt je meegenomen naar het mysterieuze plaatsje Lip Hook, waar de raarste figuren rondlopen. Als je van graphic novels houdt, en niet snel opkijkt van een gekke plot, dan is Lip Hook een echte aanrader!

Lees mijn Lip Hook van David Hine review hier!


3. Bleed van Ed Kurtz

Ik geloof dat Bleed één van de eerste echte horror boeken was die ik las. Hiermee begon mijn liefde voor het genre dan ook goed. Dit boek heeft alles wat je van een horrorverhaal verwacht: een griezelig huis, een man die zijn verstand lijkt te verliezen en bloed. Heel veel bloed. Het einde van het boek laat je dan ook geheid kronkelen op je stoel van viezigheid. Wellicht niet iets waar je enthousiast van wordt, maar ja. Het is wel één van de dingen die dit boek geweldig maken.

Lees mijn Bleed van Ed Kurtz recensie hier!


stapeltje horror boeken die ik in deze post bespreek. Ze liggen op een houten onderzetter op de bank met kussens en een dekentje.

4. HEX van Thomas Olde Heuvelt

Als Nederlandse boekenblogger mag ik natuurlijk niet een van de weinige Nederlandse horror boeken vergeten: HEX van Thomas Olde Heuvelt. HEX was het eerste boek dat ik van hem las en ik was er direct weg van. Het onderwerp pakte mijn interesse direct: een heks die een geheel dorp in haar greep houdt. Haar ogen en mond zijn dichtgenaaid en wee degene die deze draden lostrekt. Ge-wel-dig boek.

Lees mijn HEX van Thomas Olde Heuvelt recensie hier!


5. Hell Hound van Ken Greenhall

Dit dunne boekje is kort maar krachtig. In Hell Hound lees je de gedachten van de pitbull Baxter die zich afvraagt waar de grens van zijn kracht ligt. Naast enkele POV’s van de mensen met wie hij samenleeft, lees je dus ook de gedachten van de hond zelf. Dat is precies wat het zo interessant maakt. Als mensen denken we vaak te weten hoe dieren zich voelen, maar niks is minder waar in Hell Hound..

Lees mijn Hell Hound van Ken Greenhall review hier!


6. Cast a Cold Eye van Alan Ryan

Net als Lip Hook is dit boek in mijn gedachten gebleven door de griezelige setting. In het verhaal reist de Amerikaanse schrijver Jack Quinlan af naar Ierland om rustig aan zijn nieuwe boek te kunnen gaan werken. Ik kon de regen, mist en wind haast voelen tijdens het lezen van Cast a Cold Eye en ik vind het echt geweldig als dat gebeurt. Ik moet eerlijk toegeven dat het verhaal me niet al te best is bijgebleven, maar de setting des te meer!

Lees mijn Cast a Cold Eye van Alan Ryan bookreview hier!


7. Smashed van Junji Ito

Smashed is een verzameling horror verhalen, zoals ik ze nooit eerder gelezen heb. Ten eerste lees je dit boek van achteren naar voren, het is namelijk manga en daarmee Japanse horror. De verhalen waren uitermate origineel en de tekenstijl heel verbeeldend. Na het uitlezen van deze collectie heb ik dan ook direct twee andere horror manga’s van Junji Ito gekocht. Ik moet ze nog steeds een keer oppakken, maar door het schrijven van deze blog heb ik daar alleen maar meer zin in gekregen!

Lees mijn Smashed van Junji Ito review hier!

Lees jij graag horror boeken? Wat is jouw favoriet?


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

5 gedachten over “Horror boeken must reads: 7 boekentips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s