Written in Blood, Layton Green

photo_2020-04-13 18.50.21

Titel: Written in Blood
Auteur(s): Layton Green
Uitgever: Seventh Street Books*
Aantal pagina’s: 320
Gelezen als: Ebook
Genre: Detective, Thriller

Waardering: 4 uit 5.

Written in Blood samenvatting

In Written in Blood krijgt de lezer te maken met een literaire moordenaar. De eerste moord wordt gepleegd op precies dezelfde manier als de moord in de klassieker Crime and Punishment. Preach en Kirby staan voor een raadsel en raken al gauw persoonlijk verwikkeld in de duistere zaken die zich in Creekville afspelen. Al gauw vrezen ze voor hun eigen leven en wordt er tot overmaat van ramp nóg een moord gepleegd.

Layton Green Written in Blood review

Ik vond Written in Blood een originele thriller en het zat ook zeker goed in elkaar. Toch zat er helaas ook een randje oppervlakkigheid qua personages aan; ik kon niet dicht genoeg bij de personages komen om ze ook daadwerkelijk te gaan onthouden. Tenminste dat is wat ik vrees. Over een maandje ben ik de personages vergeten, maar de moorden denk ik niet! Waar de moorden origineel waren, waren de hoofdpersonages dat helaas niet per se. Ook vond ik Preach en Kirby, beide politiemannen, af en toe een tikkeltje onprofessioneel.

Heerlijke detective feel

De plek waar de thriller zich afspeelde, Creekville, deed me heel erg denken aan een plek in een detective serie zoals Midsomer Murders. Heerlijk vind ik dat kneuterige en ik zou uiteindelijk graag in zo’n dorp willen wonen (wel met wat minder moorden graag). Bovendien heb ik me geen enkel moment verveeld tijdens het lezen. Er zat een grote plottwist aan het einde en hier en daar een hint naar het verleden en de toekomst. Althans: de toekomst zoals hij eruit zal kunnen zien. Er is een tweede boek over Preach gepubliceerd, A Shattered Lens, en ik ben benieuwd naar hoe het hem verder vergaat en of zijn personage mij dan wat meer aan zal gaan spreken.


Ik heb een e-copy van dit boek ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft op geen enkele manier invloed op mijn mening over het boek!

2 gedachten over “Written in Blood, Layton Green

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s