4 boeken om deze lente te lezen

photo_2020-03-26 14.44.41

Het is lente en het zonnetje laat zich gelukkig weer wat vaker zien. Helaas kunnen we op dit moment niet zo van de lente genieten zoals we dat normaal zouden doen. Wel kunnen we proberen zoveel mogelijk lente in huis te halen door de boeken te lezen die goed bij dit seizoen passen. Ik heb een selectie boeken gemaakt van drie boeken die voor mij allemaal een link met de lente hebben. Tijd voor lentekriebels!


1. Waterschapsheuvel van Richard Adams

Wat is er lenteriger dan lezen over de avonturen van een groep konijntjes. Ik las dit boek vorig jaar en man, wat een verhaal. Je zou denken dat er met konijntjes misschien niet zoveel te beleven valt, maar Adams heeft een fictief verhaal geschreven die zowel heel veel memorabele personages als spanning bevat!

2. Het dagboek van Anne Frank

Op 4 mei herdenken we in Nederland de slachtoffers die zijn gevallen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de vrijheid. Dit is de reden waarom ik voor Het Achterhuis als onderdeel van deze lijst heb gekozen. Het is niet echt een feelgood roman, door de achtergrond die als een geest om Anne’s verhaal heen hangt, maar wel belangrijk om nooit te vergeten!

3. Het eindeloze strand van Jenny Colgan

Alleen al de cover van dit tweede deel in de Cafe Zon & Zee serie past ontzettend goed bij de lente. Voeg er wat ‘feelgood‘ aan toe en je hebt een perfect boek om in de lente te lezen. Uit ervaring weet ik dat je dit boek gerust als standalone kunt lezen, maar het is natuurlijk altijd leuk om de serie in de goede volgorde te bingen!

*Gekregen recensie-exemplaar van L.S. Amsterdam

4. Lentevuur van Suzanne Vermeer

Ik moet dit boek zelf nog lezen, maar volgens mij zegt de titel genoeg. Toch? Bij deze editie kwam een envelop met daarin documenten waarmee je zelf ook het mysterie uit het verhaal kunt oplossen. Hoe leuk is dat?! Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek en ga hem zeker in april lezen!


Heb jij nog tips voor boeken die perfect bij de lente passen?

Een gedachte over “4 boeken om deze lente te lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s