Ik lees thuis – lezen in lockdown

Mijn hart gaat uit naar diegenen die zelf ziek zijn en/of geliefden in het ziekenhuis hebben liggen of al mensen in hun leven hebben verloren, maar ook diegenen die in de zorg werkzaam zijn ❤️ Het is een verschrikkelijk gekke tijd waarin we ons op dit moment bevinden. Laten we proberen er het beste van te maken. Door het virus dat nu rondwaart hebben we ineens alle tijd van de wereld. Zit jij, net als ik, onverhoopt thuis doordat je een baan hebt die je niet thuis kunt uitvoeren? Dan kun je nu eíndelijk de boeken lezen die je al zo lang in je kast hebt staan! Lees verder om te zien welke boeken dat voor mij zijn 👉🏼 Ik lees thuis, jij ook?

Recensie-exemplaren

Op mijn Kindle heb ik nog enkele (engelse) recensie-exemplaren staan, die *schaam schaam* al vrij lang ongelezen op mijn Kindle planken staan. De komende weken heb ik eindelijk alle tijd van de wereld om deze boeken te gaan lezen!

Dat boek dat al zo lang op de TBR staat

Dit is een onderdeel van mijn goede leesvoornmens voor 2020: de boeken lezen die bovenaan mijn TBR plank staan op Goodreads. Dit zijn de boeken die in de meeste gevallen al zo’n vier jaar op mijn planken staan, maar ik nog nooit heb gelezen. Jullie kennen het vast wel. Op het moment ben ik in het deel van mijn TBR beland die lijkt te bestaan uit enkel dikke boeken. Vergeef me van Wally Lamb is het boek dat ik de afgelopen week aan het lezen ben en ik heb hem nu bijna uit. Deze heb ik ooit gekregen van mijn schoonmoeder (👋🏼) bij een verhuizing, zo’n drie jaar geleden alweer!

Ik lees thuis, zowel de dunste als de dikste boeken

Deze hoort eigenlijk bij de twee bovenstaande punten: de meeste van de recensie-exemplaren die ik nog heb zijn dunne boeken van vaak minder dan 100 pagina’s. Waarom ik die nooit ergens tussendoor heb gelezen? Geen idee. Ook heb ik nu alle tijd om eindelijk die dikke boeken op te pakken, zoals Vergeef me1Q84A Clash of Kings en Honderd jaar eenzaamheid.

Luisterboeken

Thuiszitten zonder werk is natuurlijk ook een geweldige tijd om het huis onder handen te nemen en álles goed schoon te maken. Tijdens het stofzuigen, dweilen en schrobben zijn luisterboeken de ideale uitkomst om toch nog door te kunnen lezen. De LuisterBieb is zo lief geweest om het assortiment op de app uit te breiden met flink wat luisterboeken!

Een complete serie

Het is de ideale tijd om een complete boekenserie te bingen. Verlies jezelf compleet in de fictionele wereld van Harry Potter, A Song of Ice and Fire of de DI Helen Grace serie. Waan je even in een andere wereld, maakt niet uit hoe gruwelijk die is; de wereld om ons heen lijkt de laatste tijd namelijk eveneens op een fictionele dystopie.


Welke boeken ga jij de komende weken lezen?

3 gedachten over “Ik lees thuis – lezen in lockdown

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s