Verdraaid, Steve Cavanagh

Titel: Verdraaid
Auteur(s): Steve Cavanagh
Uitgever: L.S. Amsterdam*
Aantal pagina’s: 384
Gelezen als: Fysiek boek
Genre: Thriller
Publicatie datum: 18 februari 2020
Datum gelezen: 7 maart 2020

Waardering: 4.5 uit 5.

Verdraaid Steve Cavanagh samenvatting

In Verdraaid is niets wat het lijkt. J.T. LeBeau schrijft succesvolle bestsellers. Thrillers met iedere keer een unieke plottwist. Het brein achter deze boeken is echter één groot mysterie: niemand weet wie J.T. LeBeau is. Op een dag vindt Maria iets waardoor ze een idee krijgt van wie er achter het pseudoniem zou kunnen zitten. Maria heeft alleen geen idee dat LeBeau er alles voor over heeft om zijn geheim bewaard te houden; zelfs moorden.

Steve CavanaghVerdraaid recensie

Verdraaid opent met een opmerking van J.T. LeBeau waarin hij je waarschuwt dat je “vanaf nu geen woord [moet] geloven van wat je leest.” Dit riep bij mij al direct gevoelens van verwarring en nervositeit op. Ik had geen idee wat ik kon verwachten van de rest van het verhaal en ik had enkel nog maar het voorwoord gelezen van een fictief karakter! Ondanks mijn nervositeit was ik eveneens heel enthousiast geworden om snel door te lezen.

De rest van het verhaal verliep zoals LeBeau je al waarschuwde: het zat vol met twists, verraad, leugens en spanning. Ik wist niet meer wie er de waarheid sprak en wie er nou aan het liegen was. Nog altijd, zelfs nadat ik het boek al enkele dagen uit heb, weet ik nog steeds niet goed wat ik er nou precies van moet denken. Het verloop van het verhaal laat je denken dat je weet wie het is, tot het op een moment omgegooid wordt. Vervolgens wordt deze omverwerping van wat je dacht dat waar was in de laatste zinnen nogmaals totaal omgegooid.

Open einde

Ik weet nog steeds niet 100% zeker wie LeBeau is en ergens zit me dat wel een beetje dwars. Ik houd van verhalen die een afloop hebben, of deze nou goed of slecht is; ik wil het verhaal af kunnen sluiten en weer verder kunnen gaan met mijn leven. Verdraaid houd je aan het nadenken ondanks dat je het boek al lang en breed terug in de kast hebt gezet. Aan de ene kant zit me dit dus dwars, maar aan de andere kant biedt het natuurlijk een unieke kans om het boek nogmaals te lezen en deze keer mijn ogen beter open te houden!


* Ik heb een recensie-exemplaar van L.S. Amsterdam ontvangen. Dit heeft geen enkele invloed op mijn mening over het boek!

5 gedachten over “Verdraaid, Steve Cavanagh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s