Seizoen van de heks, Sarah Rees Brennan

Titel: Seizoen van de heks
Serie: Grimmige avonturen van Sabrina #1
Auteur(s): Sarah Rees Brennan
Uitgever: Volt*
Aantal pagina’s: 288
Gelezen als: Fysiek boek
Genre: Young Adult

Waardering: 3.5 uit 5.

Sarah Rees Brennan Seizoen van de heks samenvatting

Seizoen van de heks is een prequel geschreven door Sarah Rees Brennan. Het is bijna Sabrina’s zestiende verjaardag en ze staat voor de moeilijkste keuze in haar leven. Ze raakt in tweestrijd tussen de heksenwereld en de wereld van de sterfelijken. Altijd had ze gedacht na haar zestiende een volwaardig heks te zullen zijn, maar ze merkt toch steeds meer dat ze het lastig vindt om haar vrienden voorgoed vaarwel te zeggen. Daarbij komt nog dat ze denkt de ware liefde te hebben gevonden in haar vriend Harvey. Ze is er alleen niet zeker van of hij hetzelfde voelt voor haar. Uit onzekerheid voert ze samen met haar neef Ambrose een spreuk uit. Maar zodra een bosgeest zich met de spreuk bemoeit gaat het helemaal de verkeerde kant op.

Sabrina: seizoen van de heks recensie

Ondanks dat ik de Netflix-serie nog niet gezien had, was ik toch ontzettend benieuwd naar deze prequel. Zoals jullie onderhand misschien wel weten ben ik ontzettend gefascineerd door hekserij en Wicca. Het onderwerp van het verhaal stond me dan  vanzelfsprekend aan. Al gauw merkte ik dat het een boek gevuld was met luchtige humor, die me helaas niet altijd even goed beviel. Het mysterieuze van Wicca en hekserij was in de verste verte niet te bekennen, wat me enigszins teleurstelde.

Desalniettemin was het verhaal zeer vermakelijk. Na het luchtige begin nam het een iets serieuzere toon aan en kon ik het boek nog maar moeilijk wegleggen. Het boek is opgedeeld in ‘witte’ en ‘zwarte’ pagina’s. De witte pagina’s zijn vanuit het perspectief van Sabrina, en de zwarte vanuit het perspectief van overige personages. Op deze manier zie je goed de ware bedoelingen van de mensen in Sabrina’s leven; of dit nou positief of negatief is. Het liet goed zien dat je nooit 100% weet wat er zich in andermans leven afspeelt, net als in het echte leven.

Geen horror, wel spannend

Deze zwarte pagina’s zorgde er voor dat je de overige personages leerde kennen, maar niet door en door. Geen van hen kwam voor een tweede keer aan het woord. Hierdoor bleven ze een beetje oppervlakkig, wat het gehele verhaal een oppervlakkige toon gaf en het niet altijd duidelijk was waar het verhaal precies heen ging. Nu klinkt het een beetje alsof ik het boek niet leuk vond om te lezen, maar dat is niet het geval. Het was vermakelijk, maar helaas (voor mij) niet meer dan dat. Het miste alleen een beetje spanning. Dus voor degenen onder jullie die niet van horror of enge boeken houden, maar wel over hekserij willen lezen is dit een perfect boek! Wel heeft het me heel benieuwd gemaakt naar de Netflix-serie!


Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Volt. Dit heeft op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Een gedachte over “Seizoen van de heks, Sarah Rees Brennan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s