De krokodilvogel, Katrine Engberg

photo_2020-01-29 18.55.40

Titel: De krokodilvogel
Auteur(s): Katrine Engberg
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 390
Gelezen als: Luisterboek
Genre: Thriller
Publicatie datum: 5 februari 2019
Datum gelezen: 16 januari 2020

Waardering: 4.5 uit 5.

In een appartementencomplex wordt het dode lichaam van een jonge vrouw gevonden. De moord heeft een ingewikkeld onderzoek voor rechercheurs Kørner en Werner als gevolg. Wat de zaak nog lastiger maakt is dat de verhuurster van de appartementen een thriller schrijft. Deze thriller gaat over een jonge vrouw die wordt vermoord in een appartementencomplex…

De krokodilvogel was een supergoede thriller; ik heb er erg van genoten. Doordat een vrouw een thriller schrijft die over precies dezelfde moord gaat als de moord die in de thriller De krokodilvogel wordt gepleegd, lopen fictie en realiteit op een gegeven moment door elkaar. Op het moment dat ik deze recensie aan het schrijven ben, moet ik dan ook hard nadenken over wat er in het boek van de schrijfster gebeurde en wat in het verhaal dat ik las. Snap jij het nog?

Het verhaal zat hoe dan ook goed in elkaar en las als een trein. Het was een van de betere thrillers die ik de afgelopen tijd las. Ondanks dat ik dacht dat ik de moord halverwege het boek al opgelost had, had ik het mis. Ik zat op het goede spoor, maar toen nam het verhaal zo’n twist dat het einde toch nog een totale verrassing was. Deze keer heb ik het boek als luisterboek ‘gelezen’, maar ik zou de papieren versie nog wel eens willen herlezen. Zeker een aanrader!

2 gedachten over “De krokodilvogel, Katrine Engberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s