Zand over Elena, Elizabeth George

photo_2020-01-14 14.17.24

Titel: Zand over Elena
Serie: Inspector Lynley #5
Auteur(s): Elizabeth George
Uitgever: Zwarte Beertjes (A.W. Bruna)
Aantal pagina’s: 360
Genre: Detective
Publicatie datum: 1992
Datum gelezen: 11 januari 2019

Waardering: 3.5 uit 5.

Al het grootste deel van mijn leven, zoals jullie misschien onderhand wel weten, ben ik een fan van ‘slome detectives’. Zowel in boekvorm als op televisie. Wat ik er zo heerlijk aan vind, is dat het niet enkel gaat om de moord. Ja, er wordt altijd minstens één persoon vermoord, maar daarnaast krijg je ook een kijkje in het leven van de detectives. En meestal hebben zij geen super spectaculair leven, wat het voor mij alleen maar herkenbaar maakt 😂 Vaak spelen deze detectives zich ook af in een klein plaatsje op het platteland van Engeland. Heerlijk kneuterig.

Zand over Elena vond ik een leuke detective. Het verhaal zelf zal me helaas niet lang bijblijven ben ik bang. De ontknoping vond ik een beetje vergezocht en onrealistisch, waardoor die nogal tegenviel. Daarnaast had ik het idee dat de blik op het moment dat de moord gepleegd werd, niet echt samenhing met de ontknoping. Ik had een heel ander beeld in mijn hoofd. Maar misschien heb ik het gewoon niet goed onthouden. Verder vond ik de personages Lynley en Havers heerlijk om over te lezen. Af en toe was het verhaal wat traag en werd er uitgeweid over zaken die er niet echt toe deden, maar dat hoort nou eenmaal bij slome detectives!

2 gedachten over “Zand over Elena, Elizabeth George

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s