Slade House, David Mitchell

photo_2019-12-23 20.50.44.jpeg

Titel: Slade House
Auteur(s): David Mitchell
Uitgever: Knopf
Aantal pagina’s: 233
Genre: Mysterie, fantasy
Publicatie datum: 2015
Datum gelezen: 4 december 2019

Waardering: 3.5 uit 5.

Slade House vertelt over een mysterieuze steeg, Slade Alley, waar zich een mysterieuze deur bevind. Deze is niet altijd zichtbaar. Al een paar keer zijn er mensen in de buurt van Slade Alley verdwenen en nooit meer teruggevonden. Wat bevindt er zich achter de deur?

Ik had moeite met de start van het verhaal. Ja, het las redelijk gemakkelijk, totdat ik aan het einde van het eerste verhaal kwam. Het was ontzettend vaag en ik snapte niet goed wat er nou precies gebeurde en hoe het in het verhaal paste. Gelukkig werd dit allemaal wel duidelijk in de volgende verhalen. Het complete verhaal bestaat namelijk uit enkele korte verhalen die elkaar opvolgen. Op deze manier wordt je dieper en dieper meegesleurd in het mysterie achter de deur in Slade Alley.

Deze verhalen die samen een langer verhaal vormde, vond ik een origineel concept. Helaas was de uitvoering voor mij af en toe iets te vaag, waardoor ik vaak mijn aandacht verloor en ik geen band kon opbouwen met de personages.

2 gedachten over “Slade House, David Mitchell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s