Smashed, Junji Ito

Processed with MOLDIV

Titel: Smashed
Auteur(s): Junji Ito
Uitgever: VIZ Media LLC
Aantal pagina’s: 416
Genre: Manga, horror
Publicatie datum: 2013
Datum gelezen: 31 oktober 2019

Waardering: 5 uit 5.

Smashed is een manga collectie met korte horror verhalen. Ik had veel goeds over Junji Ito gehoord en was dus heel erg benieuwd naar hoe ik het zou gaan vinden. Het heeft me zeker niet teleurgesteld. Ik vond het echt geweldig en heb de collectie dan ook in twee dagen uitgelezen! De horror verhalen waren heel origineel; geen enkel verhaal volgde een typische horror plot en de tekeningen waren geweldig. Toen ik het uithad, had ik zin om het boek meteen van voor af aan (eigenlijk van achter af aan dus 😏) opnieuw te lezen!

Aan het begin was het natuurlijk wel even wennen aan de manier van lezen. Je leest Japanse manga namelijk niet van voor naar achter van links naar rechts, maar van achter naar voren van rechts naar links. Ik startte wel achteraan, maar had pas na enkele bladzijdes door dat je ook de stripvakjes van rechts naar links moet lezen, dus eigenlijk van de rechterbovenhoek, naar de linkerhoek aan de onderkant. Gelukkig komt dit redelijk snel in je systeem en gaat het na een tijdje automatisch!

Ik ben een fan en ik ga zeker meer collecties en andere manga’s van Junji Ito lezen!

7 gedachten over “Smashed, Junji Ito

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s