De regelaars, Stephen King

Titel: De regelaars (The Regulators)
Auteur(s): Richard Bachman (Stephen King)
Uitgever: L.S. Amsterdam
Aantal pagina’s: 378
Genre: Thriller, horror

Waardering: 3.5 uit 5.

De regelaars samenvatting

Het lijkt een doodnormale zomerdag in Poplar Street; kinderen zijn aan het frisbeën met de hond, een jongen brengt de kranten rond en de buurtwinkel is open. Tot er plotseling een rood bestelbusje door de straat rijd en enkele buurtbewoners doodschiet. Niet veel later lijkt de gehele straat wel terug in de tijd gegaan; huizen zien er anders uit en overal om hen heen zien ze enkel woestijn en cactussen. Niks is meer wat het lijkt. Zullen de buurtbewoners in staat zijn te overleven wanneer er nog meer busjes opduiken?

Typisch Stephen King

King opent het verhaal, zoals altijd, weer ontzettend aangrijpend. Je zit direct midden in het verhaal en je kunt niet meer terug. Hij spaart niets of niemand. Ik had aan het begin van het boek nog geen enkel idee van waar dit verhaal heen zou kunnen gaan. Al gauw krijg je door dat het iets bovennatuurlijks betreft en deed het me denken aan De buitenstaander (The Outsider). Daarnaast was het geweldig hoe Stephen King het gehele verhaal in slechts één buurt (en een enkele keer in een woestijn ergens anders) over de tijdspanne van één dag kan laten afspelen.

Wel was het voor mij, met name aan het begin, lastig onderscheid te maken tussen de vele karakters en hoe zij zich tot het verhaal verhielden. De namen en personages liepen in mijn hoofd een beetje door elkaar heen, wat het lastig maakte om het verhaal goed te kunnen volgen. En oh ja, na Het instituut (The Institute)en nu De regelaars ben ik erachter gekomen dat King waarschijnlijk een bepaalde, onjuiste, kijk heeft op autistische mensen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het allemaal net iets genuanceerder ligt dan hoe hij het afbeeldt in zijn verhalen en dat autisme niet gelijkstaat aan ‘geestelijk gestoord’ 😉

De regelaars was een leuk verhaal om te lezen en ik ben nog steeds benieuwd naar Desperation, maar ik ben helaas niet van m’n stoel afgeblazen tijdens het lezen.

2 gedachten over “De regelaars, Stephen King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s