Bloemen voor mijn dochter, Sarah Jio

Sarah Jio Bloemen voor mijn dochter boek met cappuccino in herfstsfeer

Titel: Bloemen voor mijn dochter
Auteur(s): Sarah Jio
Aantal pagina’s: 347
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Historische fictie, Romantische boeken

Waardering: 4.5 uit 5.

Sarah Jio Bloemen voor mijn dochter samenvatting

Twee vrouwen zijn met elkaar verbonden door de oorlog, de stad Parijs, een mysterieuze stapel liefdesbrieven en door de tijd

Een vrouw komt bij in het ziekenhuis, ze is in de war en lijdt aan geheugenverlies. Ze krijgt te horen dat ze Caroline heet en al jaren een eenzaam en teruggetrokken leven leidt in een appartement aan de Seine. Verder is het enige houvast dat ze heeft wat vage flarden van herinneringen aan een man en een jong kind, en Caroline probeert uit alle macht haar verleden terug te krijgen.

Als Caroline naar huis mag, vindt ze daar in een kast een stapel brieven van ene Céline, een jonge weduwe die in de Tweede Wereldoorlog met haar vader en dochter in hetzelfde appartement woonde en die werkte in een bloemenwinkel. Geschokt leest ze over de nazicommandant die Céline chanteerde met haar Joodse afkomst en haar dwong zijn minnares te worden. Over de afschuwelijke dingen die Céline moest doen om haar innig geliefde dochter te beschermen. Naarmate Caroline verder leest, komen er steeds meer herinneringen boven, en langzamerhand realiseert Caroline zich hoe sterk de overeenkomsten tussen haar en Céline zijn.


Sarah Jio Bloemen voor mijn dochter recensie

Bloemen voor mijn dochter was een ontzettend mooi verhaal om te lezen, maar natuurlijk ook heel verdrietig. Ik verwacht niks anders bij een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vooral bij dit boek was het lastig te beseffen dat, wanneer ik tijdens de Tweede Wereldoorlog zou hebben geleefd, waarschijnlijk ook zou zijn vervolgd. Alleen maar omdat mijn opa half joods was; ik heb vrijwel dezelfde verhouding met het jodendom als Celine in Bloemen voor mijn dochter. Ondanks dat Celine het joodse geloof niet meer uitoefent, loopt ze toch gevaar door de nazi’s opgepakt te worden.

Bloemen voor mijn dochter: boek om niet te vergeten

Zodra ik eenmaal was begonnen met lezen, was het moeilijk om dit boek weg te leggen. De hoofdstukken zijn kort, waardoor het makkelijk is om jezelf “nog één hoofdstuk” te beloven. Je blijft maar doorlezen! Daarnaast is het verhaal zeer meeslepend; je moet gewoon weten hoe het zal aflopen met zowel Caroline als Celine en hun dochters. Hierdoor heb ik het in slechts enkele dagen uitgelezen! Ik ben zeker fan van Sarah Jio, en hoop in de toekomst meer van haar te zullen gaan lezen.

Enthousiast geworden? Bestel jouw exemplaar van Sarah Jio Bloemen voor mijn dochter bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

4 gedachten over “Bloemen voor mijn dochter, Sarah Jio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s