Dolores Claiborne, Stephen King

photo_2019-10-28 20.33.13

Titel: Dolores Claiborne
Auteur(s): Stephen King
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 245
Genre: Thriller
Publicatie datum: November 1992
Datum gelezen: 28 oktober 2019

Waardering: 4.5 uit 5.

Op Instagram had ik veel positiefs gehoord over Dolores Claiborne. Eigenlijk alléén maar positiviteit. Natuurlijk was ik dan ook erg benieuwd naar deze klassieke King roman. Het verhaal gaat over Dolores, die in dit boek haar verhaal doet. Ze wordt verdacht van de moord op haar bazin Vera Donovan, voor wie ze als huishoudster werkte. Vera was niet de makkelijkste in de omgang en maakte Dolores het leven redelijk zuur. Dolores beweert onschuldig te zijn, maar tijdens het verhoor biecht ze wel iets anders op.

Toen ik dit boek doorbladerde om te zien hoeveel bladzijdes en hoofdstukken het had, kwam ik er achter dat dit boek bestaat uit een lange paragraaf. Géén hoofdstukken en géén witregels. Enkel Dolores is aan het woord. Dit joeg me aan de ene kant angst aan, omdat ik iemand ben die het liefst stopt met lezen bij het begin van een nieuw hoofdstuk. Aan de andere kant maakte het me natuurlijk ook nieuwsgierig naar hoe King het verhaal geschreven had.

Gelukkig zorgde het ontbreken van hoofdstukken niet voor een monotoon verhaal. Ik was geen enkel moment verveeld. Wel vond ik het wat lang duren voordat er een beetje vaart in kwam – voor mij kwam dit pas na ongeveer 130 pagina’s – en dit boek telt maar ongeveer 250 pagina’s. En de climax deed me ontzettend denken aan het korte verhaal ‘1992’ uit de collectie Aardedonker zonder sterren. Dit zorgde ervoor dat ik wel van Dolores Claiborne heb genoten, maar het helaas geen nieuwe favoriet is geworden.

Dit boek is niet voor degenen die een enge King willen lezen. Wel is deze goed voor als je een, enigszins spannend, verhaal wil lezen. Het zal je geen slapeloze nachten bezorgen, maar ik het weet zeker wel je aandacht vast te houden!

4 gedachten over “Dolores Claiborne, Stephen King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s