Furie, Katie Lowe

photo_2019-10-07 21.26.39

Titel: Furie (The Furies)
Auteur(s): Katie Lowe
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 382
Genre: Mysterie, Young Adult, Thriller
Publicatie datum: April 2019
Datum gelezen: 3 oktober 2019

Waardering: 5 uit 5.

Wanneer Violet zowel haar vader als haar zus in een auto-ongeluk verliest, krijgt ze een studiebeurs waarmee ze naar een prestigieuze meisjesschool kan gaan. Het plaatsje waar deze school ligt heeft een nogal duistere geschiedenis: in de zeventiende eeuw vonden hier heksenprocessen plaats. Al gauw raakt Violet bevriend met drie meisjes: Robin, Grace en Alex. Violet is idolaat van Robin en laat zich meeslepen in de meest duistere praktijken.

Ik heb van elke pagina van dit boek genoten. Al sinds jonge tiener af aan heb ik een fascinatie voor hekserij, Wicca en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb veel boeken gelezen die draaiden rondom Wicca en Furie was een mooie toevoeging. Waar ik meestal moeite heb met de tieners in Young Adult boeken, die zonder reden overal tegenaan schoppen, was dit niet het geval bij Furie. Ja, Violet en haar vriendinnen schoppen ook tegen van alles aan en ja ze zijn aan het puberen, maar het gaat allemaal zoveel verder dan dat. En ik vond het heerlijk.

Naast het verhaal, vond ik de sfeer die Lowe in Furie weet te creëren heel mysterieus. Het mysterie was terug te vinden in alles: de beschrijvingen van de omgeving, de personages, de gesprekken … Ik had geen idee hoe het verhaal verder zou kunnen verlopen en waar Violet uiteindelijk zou eindigen. Hierdoor heb ik me geen moment verveeld tijdens het lezen van het boek en had het verhaal van mij nog veel langer mogen duren!

Furie is een perfect boek om te lezen in oktober en dan met name tijdens Halloween. In deze blogpost vind je nog negen andere boeken die oktober nog enger maken!

6 gedachten over “Furie, Katie Lowe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s