Het instituut, Stephen King

Titel: Het instituut
Auteur(s): Stephen King
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 544
Genre: Science-fiction, Thriller

Waardering: 4 uit 5.

Stephen King Het instituut samenvatting

Midden in de nacht, in een huis in een rustige straat in een buitenwijk van Minneapolis, worden de ouders van Luke Ellis stilletjes vermoord. Luke zelf wordt in een zwarte SUV geladen en weggereden. Dit alles duurt minder dan twee minuten. Luke wordt wakker in Het Instituut, in een kamer die precies op zijn slaapkamer lijkt, alleen zonder raam. Aan de andere kant van de deur zijn meer deuren, met daarachter meer kinderen, die daar allemaal op dezelfde manier zijn beland als Luke. Kalisha, Nick, George, Iris en de tienjarige Avery Dixon hebben allen speciale krachten, zoals telekinese of telepathie. Zij zitten in Het Voorgebouw. Ooit waren er nog meer kinderen, maar die zijn naar Het Achtergebouw verhuisd. ‘Deze plek is een muizenval,’ zegt Kalisha. ‘Je kunt erin, maar je komt er nooit meer uit.’

Het personeel van deze sinistere faciliteit, dat onder leiding staat van de genadeloze mevrouw Sigsby, wil de bovennatuurlijke gaven van de kinderen inzetten voor zijn eigen doeleinden. En deinst nergens voor terug om dat te bereiken. Als je meewerkt, krijg je muntjes voor de automaten. Zo niet, dan wacht een wrede straf. Hoe meer kinderen er naar Het Achtergebouw worden gestuurd, hoe wanhopiger Luke wordt om te ontkomen en hulp te zoeken. Maar er is nog nooit iemand uit Het Instituut ontsnapt…

Het instituut Stephen King recensie

Elke keer wanneer ik de eerste pagina’s van een nieuw (voor mij) King boek lees, voelt het als thuiskomen. Stephen King heeft een schrijfwijze die je als fan meteen herkent en waar ik ontzettend van houd. Ik kan er alleen niet de vinger op leggen wat het precies is. King heeft een gave die hij loslaat op zijn werk, waardoor je als lezer meteen een band met de hoofdpersonen opbouwt. Zo ook bij Het instituut. Het boek begint namelijk niet meteen met Luke als hoofdpersoon. Je leert eerst iemand anders kennen, die meteen een indruk achterlaat. Je wil meer van hem weten! Het vervolg van het boek gaat natuurlijk over Luke en zijn ervaringen in Het Instituut en de hele tijd was ik benieuwd hoe en waar dat eerste hoofdpersonage weer in beeld zou komen.

Het instituut is de vele pagina’s zeker waard!

Ik moet zeggen dat Het instituut boek af en toe wat langdradig is, maar zoals ik gewend ben bij King: dat is niet erg. Ja, ik kwam wat trager door het boek heen, maar op deze manier bouw ik een heel diepe band op met de plekken en personages. Tegelijkertijd was ik geen enkele keer verveeld en was ik heel benieuwd om te zien hoe dit alles zou (kunnen) eindigen. Dus, Het instituut is opnieuw een geweldig boek van Stephen King, die zeker de 500+ pagina’s waard is!

Enthousiast geworden? Bestel jouw Het instituut boek bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

2 gedachten over “Het instituut, Stephen King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s