Cicade, Shaun Tan

photo_2019-09-22 17.53.18

Titel: Cicade
Auteur(s): Shaun Tan
Uitgever: Querido Kinderboeken
Aantal pagina’s: 32
Genre: Graphic novel, Kinderboeken
Publicatie datum: 10 september 2019
Datum gelezen: 14 september 2019

Waardering: 5 uit 5.

Cicade is een prentenboek voor kinderen dat het leven van een hardwerkende cicade weergeeft. Deze kleine cicade werkt op kantoor, dag in dag uit, maar krijgt er bar weinig voor terug. Tot hij op een gegeven moment er genoeg van heeft.

Dit was het eerste boek van Shaun Tan dat ik las. Hierdoor was ik op het moment van de plottwist een beetje verbaasd, aangezien ik dacht dat het hier om een kinderboek ging. Dit moment was naar mijn idee een beetje duister voor een kind … dacht ik. Ik lees dit boek natuurlijk als 24-jarige, met al mijn ervaringen en kennis die ik in de afgelopen jaren heb kunnen opdoen. Jonge kinderen zijn (hopelijk) nog niet bekend met zaken zoals zelfmoord en depressie. Op het moment dat ik me dat besefte, kon ik het in perspectief zien. Dat was dan ook precies wat ik zo ontzettend mooi aan dit verhaal vond: dat het zowel voor kinderen als volwassenen een betekenisvol en hoopgevend boek is. Ik ga in de toekomst zeker meer van Tan lezen!

Ik heb dit boek opgestuurd gekregen door Querido Kinderboeken, in ruil voor promotie. Dit heeft in geen geval mijn mening over het boek beïnvloed! *

3 gedachten over “Cicade, Shaun Tan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s