De 6 boeken die ik in oktober 2022 wil lezen

September vloog voorbij en mijn favoriete maand is alweer hier. Vorige maand was een goede leesmaand en ik hoop in oktober een net zo’n goede maand te hebben. Het begint met een vakantie naar Oostenrijk, dus de toon wordt in ieder geval goed gezet! Ik ben klaar voor een maand met spannende boeken; eindelijk duik ik weer eens in een aantal horrorboeken. Welke boeken ik in oktober wil gaan lezen lees je hier!


1. Toen was ze weg van Lisa Jewell

Op haar vijftiende verdwijnt Ellie. Tien jaar later heeft haar moeder Laurel nog altijd niet de hoop opgegeven om haar dochter terug te vinden. Wanneer ze voor een charismatische man valt en hem beter leert kennen, lijkt haar leven eindelijk een positieve wending te nemen. Er is echter iets wat haar de adem beneemt: zijn negenjarige dochter. Het meisje lijkt als twee druppels water op Ellie. Ik heb eerder één boek van Lisa Jewell geluisterd, namelijk Ik volg je, en aan mijn rating op Goodreads te zien vond ik die erg goed. (Kan me er niet zoveel meer van herinneren 😂). Ben dus erg benieuwd naar het verhaal van Toen was ze weg*.

Op TBR sinds: Juli 2022 || Aantal pagina’s: 320


2. De schreeuw van het lam van Thomas Harris

FBI-agente Clarice Starling is op jacht naar de seriemoordenaar Buffalo Bill. Ze krijgt hierbij hulp uit onverwachte hoek, namelijk van de briljante psychiater én moordenaar dr. Hannibal Lecter. Clarice belandt in een angstaanjagende speurtocht, waarbij ze cryptische aanwijzingen krijgt van Lecter. Een klassieker! Ik heb het eerste deel van de Hannibal-serie al gelezen (opnieuw, herinner me er weinig van, oeps) en ben uiteraard ontzettend benieuwd naar deze classic horror!

Op TBR sinds: Februari 2017 || Aantal pagina’s: 280


3. Drachenfels van Jack Yeovil

Detlef Sierck, die zichzelf de greatest playwright op aarde noemt, is bezig met een nieuwe theaterproductie. Het zal een recreatie zijn van de ondergang van the Great Enchanter, Constant Drachenfels. Om het allemaal nog groots, grootser, grootst te maken, wordt het opgevoerd op het kasteel Drachenfels: de plek waar Drachenfels stierf. Het kasteel herbergt echter nog een aantal duistere geheimen die de eerste nacht van het theaterstuk wellicht meteen de laatste maakt. Een Engelse, gothic horrorroman. Ik kan dus niet per se zeggen dat ik er heel erg naar uitkijk om dit boek te lezen. Ik verwacht een uitdaging, maar hopelijk valt het mee!

Op TBR sinds: Mei 2019 || Aantal pagina’s: 268


De boeken die ik in oktober 2022 wil lezen.

4. Frankenstein van Junji Ito

Een bundel verhalen van de horrormangameester himself: Junji Ito. Ik las eerder al Smashed, waar ik ontzettend van genoten heb. Deze bundel bevat in ieder geval een hertelling van Frankenstein van Mary Shelley en een aantal andere verhalen. Als het net zo geweldig gaat zijn als Smashed, kan mijn oktober niet meer stuk!

Op TBR sinds: December 2019 || Aantal pagina’s: 408


5. Contact van Winchester McFly

David Detta en zijn partner Tess de Winter staan opnieuw voor een duistere zaak: een Gelderse legerbasis wordt geteisterd door een reeks moorden. Deze moorden zijn gepleegd door soldaten die net zijn teruggekeerd van hun missie in Afghanistan. Hierdoor wordt de zaak al gauw afgedaan als een gevolg van de PTSS van de soldaten. Tenminste, tot er een patroon in de moorden ontdekt wordt. Hebben de soldaten iets bovennatuurlijks meegenomen van hun missie in het oorlogsgebied? Contact is één van de boeken die mee gaan op vakantie. Het belooft dus een spannende vakantie te worden!

Op TBR sinds: Februari 2022 || Aantal pagina’s: 192


6. Fairy Tale van Stephen King

Charlie Reade lijkt op het eerste oog op een normale scholier, maar hij draagt een zware last met zich mee. Zijn moeder is omgekomen bij een auto-ongeluk, waarna zijn vader naar de fles greep. Wanneer Charlie zeventien wordt, ontmoet hij de bijzondere hond Radar en zijn baas Howard Bowditch. Bowditch heeft een huis op de top van een grote heuvel, met daarbij een afgesloten schuur. En soms komen er vreemde geluiden uit die schuur. Oktober is natuurlijk niet compleet zonder een boek van de meesterverteller! Het is Kings nieuwste boek en een enorme dikkerd van maar liefst 500+ pagina’s. Ik ben benieuwd!

Op TBR sinds: September 2022 || Aantal pagina’s: 590


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s