De 10 boeken die ik in september 2022 las

September is voorbij. Aan de ene kant is de maand voorbij gevlogen, aan de andere kant voelt het alweer maanden geleden dat ik bepaalde boeken las die op mijn wrap up staan. Over het algemeen overheerst het gevoel ‘Het is al oktober?!?’ toch wel. Afijn, september is voorbij en ik las in de afgelopen maand 10 boeken. Welke boeken dat zijn, lees je in mijn wrap up!


September wrap up

  1. Een vleugje Londen van Gaby Rasters
  2. De tunnel van Anna Woltz
  3. De kloof van Jan Terlouw
  4. Het huis aan de gouden bocht van Jessie Burton
  5. Naamloos van Alice Turner
  6. January van Audrey Carlan
  7. De onuitstaanbare erfgenaam van Julia Quinn
  8. Match met een maagd van Vanessa Gerrits
  9. Druivenbloed van Noortje Brink
  10. Opgeruimd staat netjes van Vera Kurian

1. Een vleugje Londen van Gaby Rasters

Een jaar geleden overleed Maggie, de grote liefde van Tomas. Maar Maggie heeft een brief voor Tomas achtergelaten. Hierin draagt ze hem op om naar Londen te reizen en hun liefde te vangen in een nieuw parfum. Op de luchthaven gaat het echter al mis: hij raakt zijn koffer kwijt. Sharons leven staat op zijn kop als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Dit is de reden dat hij zijn levenswerk aan haar overdraagt: een verzameling koffers die hij wil herenigen met hun rechtmatige eigenaar…

Een vleugje Londen* had voor mij een rough start, maar gelukkig maakte Gaby Rasters veel goed met haar mooie schrijfstijl.

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


2. De tunnel van Anna Woltz

Het is september 1940, het begin van de Blitz. Londen wordt maandenlang gebombardeerd. Hierdoor slapen tienduizenden mensen maandenlang in de Ondergrondse: op perrons, op stilstaande roltrappen, in de tunnels en naast het spoor. Dit is de plek waar vier jonge mensen elkaar leren kennen.

De tunnel* is een prachtverhaal dat niet voor niets bekroond is met een Zilveren Griffel. Ik hoop dan ook dat vele jongeren dit boek oppakken en zo nog weer iets meer over de oorlog leren, net als ik.

Waardering: 5 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


3. De kloof van Jan Terlouw

Door het land Berg en Dal loopt er al 45 jaar lang een diepe kloof. Na al deze tijd is er nog steeds geen brug om deze kloof over te kunnen steken. De inwoners van Berg en Dal hebben zich hierbij neergelegd. Tot de zestienjarige Ginder de restanten van een oud dagboek van zijn grootmoeder vindt. In dit dagboek staan aantekeningen over de kloof en een brug, die er alleen nooit gekomen is. Degene die deze brug zou kunnen ontwerpen is jaren geleden van de aardbodem verdwenen. Na zijn vondst gaat Ginder op onderzoek uit.

Een jeugdroman uit de jaren ’80, wat ook terugkomt in het taalgebruik en het verhaal zelf. Desalniettemin heb ik genoten van het verhaal over Ginder en denk ik dat het kinderen van tegenwoordig nog altijd uren leesplezier zal kunnen geven!

Waardering: 4 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


4. Het huis aan de gouden bocht van Jessie Burton

In 1686 komt Nella Oortman, als jonge bruid van de bekende VOC-koopman Johannes Brandt, aan de Herengracht wonen. Nella begrijpt niets van het huishouden waarin ze terecht komt en heeft moeite om er te aarden. Haar echtgenoot Johannes is altijd op reis en raakt haar nooit aan. Dan krijgt ze op een dag een bijzonder cadeau: een manshoog poppenhuis. Maar het is niet zomaar een poppenhuis. Het is een exacte replica van het huis aan de Herengracht waarin ze woont, maar dan in miniatuur.

Wat ben ik blij dat ik dit boek eindelijk opgepakt en gelezen heb! Velen gingen mij al voor en velen waren enorm enthousiast over deze historische roman. En met mij heeft Jessie Burton er een fan bij!

Waardering: 5 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris5. Naamloos van Alice Turner

Het eerste deel in de Motief-serie verhaalt over Reynou, een politiefotograaf bij de London Metropolitan Police. Hij stuit op een hoofd en lichaam, omringd door rozenblaadjes. De zaak neemt een duistere wending als duidelijk wordt dat het hoofd en lichaam niet van dezelfde persoon zijn. Het lichaam is van Maggie, een jonge vrouw die onlangs verdwenen is. Het hoofd is van een onbekend slachtoffer dat ruim 20 jaar geleden vermoord werd.

Een vermakelijke, snelle thriller voor tussendoor. Er zijn na deze eerste thriller nog twee andere boeken in de Motief-serie van Turner en die ga ik ook zeker binnenkort oppakken!

Waardering: 3 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


6. January van Audrey Carlan

Mia Saunders heeft geld nodig. Veel geld; namelijk 1 miljoen dollar. Ze heeft dit geld nodig om haar vaders leven te redden. Ze krijgt hiervoor één jaar. Volgend jaar, op 1 januari, moet ze het bedrag betalen of anders wordt haar vader vermoord. Exquisite Escorts, waarover haar tante de leiding heeft, biedt voor Mia de perfecte oplossing. 

Een superspicy roman over een onderwerp waarover de meningen onder de lezers nogal verschillen. Ik heb er echter van genoten en ben benieuwd naar de vervolgdelen!

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


7. De onuitstaanbare erfgenaam van Julia Quinn

In deze serie maken we kennis met de Rokesby’s, de buren van de familie uit de Bridgertonserie. Iedereen weet dat Billie Bridgerton uiteindelijk met één van de Rokesby’s jongens zal trouwen, maar met welke? Met de jongste Rokesby’s, Edward en Andrew, heeft Billie een goede band. Maar zij voelen meer als broertjes, dan als toekomstige echtgenoten. De oudste broer, George, kan ze als enige niet uitstaan.

Het was heerlijk om met De onuitstaanbare erfgenaam* even terug in de tijd te reizen. Terug naar een tijd waarin liefde langzaam opbloeit. Na dit eerste deel volgen nog vele andere delen die zeker hoog op mijn wishlist staan!

Waardering: 4.5 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


8. Match met een maagd van Vanessa Gerrits

Sinds Samantha begonnen is met de columns over het daten via de app Cupid-o-scoop, heeft ze het maar wat druk. Daarbij komt ook nog eens de verjaardag van haar huisgenoot en beste vriendin Doris. Tijdens deze verjaardag hoopt Sam dat Doris en hun goede vriend Jaimie eindelijk de volgende stap durven te zetten in hun relatie. Om het allemaal nog ingewikkelder te maken, dreigt ze te caven voor bad-boy Samuel van STOUR Online tijdens een teambuilding tweedaagse, terwijl haar gevoelens voor iemand anders lijken te groeien.

Match met een maagd* is het zesde deel van de Cupid-o-scoop-serie en wat was het heerlijk om weer even tijd met Sam en alle anderen door te brengen. Ondertussen voelen de personages als vrienden, dus ook nu kijk ik weer smachtend uit naar het volgende deel!

Waardering: 4 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


9. Druivenbloed van Noortje Brink

Loes en haar vriend Nick zijn voor hun vakantie uitgenodigd op het landgoed van goede vrienden van Nick. Tijdens zijn jonge jaren heeft hij daar enkele zomers als werkkracht doorgebracht en hier goede herinneringen aan overgehouden. Wanneer ze aankomen lijkt het de hemel op aarde te zijn. De sfeer slaat al snel om wanneer Loes en Nick gewaarschuwd worden niet in de buurt van de barakken te komen waar Nick vroeger verbleef. Ook beginnen Tess en Carl, de eigenaars, zich steeds vreemder te gedragen.

Opnieuw een sfeervolle thriller van Noortje Brink. Met Druivenbloed ben je verzekerd van een aantal uur spannend leesvermaak!

Waardering: 4 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


10. Opgeruimd staat netjes van Vera Kurian

Op het eerste oog lijkt Chloe een normale student: ze gaat naar feestjes, sport in haar vrije uurtjes en studeert voor haar vakken. Oh, ze is ook een gediagnosticeerd psychopaat en doet mee aan een klinisch onderzoek aan de universiteit. Daarnaast is de uit op wraak. Enkele jaren geleden is er iets voorgevallen tussen haar en iemand uit haar verleden en ze kan niet rusten voor ze wraak heeft genomen. Haar plannen worden echter gedwarsboomd wanneer andere deelnemers aan het onderzoek één voor één uitgeschakeld lijken te worden. Hierdoor kan Chloe niet anders dan samenwerken met de andere deelnemers aan het onderzoek; de andere psychopaten. Wie is te vertrouwen?

Opgeruimd staat netjes* is een uitermate vermakelijk boek die je continu op het verkeerde been zet. Op een gegeven moment ben ik maar opgehouden met het bedenken van verdenkingen, aangezien vrijwel niemand te vertrouwen is!

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie Bestel bij Libris

Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s