De 9 boeken die ik in september 2022 wil lezen

Het is weer bijna herfst! De perfecte tijd om jezelf lekker in huis te verschuilen onder een dekentje, een kop thee in de ene hand en een goed boek in de andere hand. Het is nog altijd zomers warm, maar gelukkig voel ik ’s ochtends en ’s avonds al een beetje een chill in the air. Kan niet wachten. Deze maand hoop ik dan ook (weer) lekker veel te lezen. Er staan negen boeken op mijn TBR: enkele dikkerdjes en vele dunnetjes. Lees snel verder om te zien welke boeken op mijn september TBR staan!


1. De kloof van Jan Terlouw

Door het land Berg en Dal loopt er al 45 jaar lang een diepe kloof. Na al deze tijd is er nog steeds geen brug om deze kloof over te kunnen steken. De inwoners van Berg en Dal hebben zich hierbij neergelegd. Tot de zestienjarige Ginder de restanten van een oud dagboek vindt. In dit dagboek staan aantekeningen over de kloof en een brug. Na zijn vondst gaat Ginder op onderzoek uit. Voor mijn september TBR ging ik op zoek naar enkele boeken die al langer op mijn TBR staan en niet te dik zijn en dus kwam ik uit bij deze jeugdroman.

Op TBR sinds: februari 2017 || Aantal pagina’s: 175


2. January van Audrey Carlan

Mia Saunders heeft geld nodig. Veel geld, namelijk 1 miljoen dollar. Ze heeft dit geld nodig om haar vaders leven te redden. Ze krijgt hiervoor één jaar. Volgend jaar, op 1 januari, moet ze het bedrag betalen of anders wordt haar vader vermoord. Exquisite Escorts biedt voor Mia de perfecte oplossing. Hiervoor hoeft ze alleen de ‘eye candy’ van mannen te zijn, die zich een ton per maand kunnen veroorloven. Hierbij is seks een optionele extra… January is eveneens een boek dat al een poosje op mijn TBR staat. Dit zal in de maand september een ‘treinboek’ worden: een e-book die ik onderweg naar werk en terug lees. Ben heel benieuwd!

Op TBR sinds: december 2020 || Aantal pagina’s: 136


3. Toen was ze weg van Lisa Jewell

Op haar vijftiende verdwijnt Ellie. Tien jaar later heeft haar moeder Laurel nog altijd niet de hoop opgegeven om haar dochter terug te vinden. Wanneer ze voor een charismatische man valt en hem beter leert kennen, lijkt haar leven eindelijk een positieve wending te nemen. Er is echter iets wat haar de adem beneemt: zijn negenjarige dochter. Het meisje lijkt als twee druppels water op Ellie. Ik heb eerder één boek van Lisa Jewell geluisterd, namelijk Ik volg je, en aan mijn rating op Goodreads te zien vond ik die erg goed. (Kan me er niet zoveel meer van herinneren 😂). Ben dus erg benieuwd naar het verhaal van Toen was ze weg*.

Op TBR sinds: september 2021 || Aantal pagina’s: 320


4. De onuitstaanbare erfgenaam van Julia Quinn

In deze nieuwe serie maken we kennis met de Rokesby’s, de buren van de familie uit de Bridgertonserie. Iedereen weet dat Billie Bridgerton uiteindelijk met één van de Rokesby’s jongens zal trouwen, maar met welke? Billie kent de jongste broertjes Edward en Andrew Rokesby al van jongs af aan. De oudste broer, George, kan ze als enige niet uitstaan. Een boek die ook op mijn augustus TBR stond, maar waar ik heel erg naar uit kijk. De onuitstaanbare erfgenaam lijkt me een heerlijk boek!

Op TBR sinds: januari 2022 || Aantal pagina’s: 400


De boeken die ik in september wil lezen

5. Een vleugje Londen van Gaby Rasters

Een jaar geleden overleed Maggie, de grote liefde van Tomas. Maar Maggie heeft een brief voor Tomas achtergelaten. Hierin draagt ze hem op om naar Londen te reizen en hun liefde te vangen in een nieuw parfum. Op de luchthaven gaat het echter al mis: hij raakt zijn koffer kwijt. Sharons leven staat op zijn kop als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Dit is de reden dat hij zijn levenswerk aan haar overdraagt: een verzameling koffers die hij wil herenigen met hun rechtmatige eigenaar… Het verhaal van Een vleugje Londen* klinkt echt heerlijk. Ik kijk er erg naar uit om het te gaan lezen!

Op TBR sinds: januari 2022 || Aantal pagina’s: 256


6. Naamloos van Alice Turner

Het eerste deel in de Motief-serie verhaalt over Reynou, een politiefotograaf bij de London Metropolitan Police. Hij stuit op een hoofd en lichaam, omringd door rozenblaadjes. De zaak neemt een duistere wending als duidelijk wordt dat het hoofd en lichaam niet van dezelfde persoon zijn. Het lichaam is van Maggie, een jonge vrouw die onlangs verdwenen is. Het hoofd is van een onbekend slachtoffer dat ruim 20 jaar geleden vermoord werd. Het lichaam en het hoofd is door de moordenaar geplaatst op het graf van een man wiens identiteit onbekend is. Uiteindelijk ontstaat er een race tegen de klok als ook de beste vriendin van Maggie verdwijnt. Een boek dat ik via Bookchoice kreeg en dat eveneens een ‘treinboek’ zal zijn. Klinkt enorm spannend!

Op TBR sinds: april 2022 || Aantal pagina’s: 171


7. Opgeruimd staat netjes van Vera Kurian

Chloe Sevre is een eerstejaars student met een typisch studentenleven. Ze doet aan yoga, volgt colleges en gaat naar studentenfeestjes. Oh ja, daarnaast weet ze ook nog de perfecte moord te plannen. Naast deze activiteiten doet Chloe ook mee met een klinisch onderzoek op de universiteit. Ze is namelijk een gediagnosticeerd psychopaat en doet samen met zes andere studenten mee met een psychologisch experiment. Wanneer een van de andere studenten vermoord wordt, is Chloe niet langer enkel jager, maar ook de prooi. Klinkt Opgeruimd staat netjes* spannend of niet? Ik heb er al veel goeds over gehoord en kijk er dus erg naar uit om dit boek te lezen!

Op TBR sinds: juli 2022 || Aantal pagina’s: 416


8. Het huis aan de gouden bocht van Jessie Burton

In 1686 komt Nella Oortman, als jonge bruid van de bekende VOC-koopman Johannes Brandt, aan de Herengracht wonen. Nella begrijpt niets van het huishouden waarin ze terecht komt en heeft moeite om er te aarden. Haar echtgenoot Johannes is altijd op reis en raakt haar nooit aan. Dan krijgt ze op een dag een bijzonder cadeau: een manshoog poppenhuis. Maar het is niet zomaar een poppenhuis. Het is een exacte replica van het huis aan de Herengracht waarin ze woont, maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt ze vreemde pakketjes voor dit poppenhuis wat uiteindelijk leidt tot een dramatische wending. Stiekem ben ik al in augustus begonnen in dit boek en ben heel benieuwd naar waar dit verder heen zal gaan!

Op TBR sinds: augustus 2022 || Aantal pagina’s: 369


9. De tunnel van Anna Woltz

Het is september 1940, het begin van de Blitz. Londen wordt maandenlang gebombardeerd. Hierdoor slapen tienduizenden mensen in de Ondergrondse: op perrons, op stilstaande roltrappen en naast het spoor. Dit is de plek waar vier jonge mensen elkaar leren kennen. Ella van veertien vertelt het verhaal over haarzelf, Quinn en haar broer Sebastian, en Jay. Ik lees graag inspirerende verhalen die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog en De tunnel* lijkt me een mooie jeugdroman.

Op TBR sinds: augustus 2022 || Aantal pagina’s: 232


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s