De 8 boeken die ik in augustus 2022 las

In augustus heb ik weer lekker gelezen en ondanks dat ik ook een boek van 800 pagina’s gelezen heb, heb ik in totaal acht boeken uit weten te lezen! De Bookly App heeft me deze maand eveneens weer lekker gemotiveerd om een boek op te pakken in plaats van mindless op mijn telefoon rond te scrollen. Lees snel verder om te zien welke boeken ik las en wat ik ervan vond!


Augustus 2022 wrap up

  1. Winter aan de kust van Tina van Dijk
  2. Noorderzon van Noortje Brink
  3. De Cock en de dansende dood van A.C. Baantjer
  4. Serpent van Silje Ulstein
  5. Hier komen wij vandaan van Leonieke Baerwaldt
  6. Catfish blues van Sara Lövestam
  7. De mammoetjagers van Jean M. Auel
  8. Haar woorden van Louise Candlish

1. Winter aan de kust van Tina van Dijk

Na haar twijfels in het tweede deel van de serie, is Emmie nu in rustiger vaarwater belandt. Ze gaat samenwonen met haar vriend Tom en ze lijkt haar leven eindelijk op de rails te hebben. Dan staat haar zus Lana op de stoep: ze heeft relatieproblemen. Het leven in het kleine dorp Duijnen is compleet anders dan haar luxe leventje in Amsterdam. Desalniettemin begint Lana het leven aan de kust steeds leuker te vinden. Dat haar man geen contact met haar opneemt, raakt haar wel. Wat is er aan de hand? Als je houdt van de sfeervolle romans van Jenny Colgan, mag je deze serie niet missen. En al helemaal dit derde deel niet: je krijgt gegarandeerd kerstvibes van Winter aan de kust*!

Waardering: 4 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


2. Noorderzon van Noortje Brink

Anderhalf jaar nadat ze haar echtgenoot verloor bij een ongeluk, vindt Sandra opnieuw de liefde in Jochem. Hij heeft een zoontje David die het goed kan vinden met Sandra’s zoontje Vigo. Doordat zijn vorige relatie niet goed is geëindigd, zit Jochem nu diep in de schulden. Hiervoor leent Sandra hem geld, wat Jochem terug probeert te betalen met een reisje naar Legoland in Denemarken. Het is een fijne vakantie. Tenminste, totdat Sandra de ex van Jochem gezien meent te hebben. Niet veel later staat dezelfde ex voor haar neus. Noorderzon* is een korte thriller die je aandacht meteen vanaf het begin weet vast te houden.

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


3. De Cock en de dansende dood

In een kraakpand ligt al twee dagen het dode lichaam van de aan de heroïne verslaafde Colette. Haar vriendin vraagt aan De Cock om een graf voor Colette. In de kast waar de dode ligt, vinden ze een baby in een doos. Van wie is deze baby en waarom ligt hij in een doos in de kast? Wat begint met dit kleine jongetje, leidt via afpersing en verslaving tot moord. Waar De Cock het meeste mee zit, is dat deze baby niet in de voetsporen van zijn moeder treedt. Ik luisterde naar het audioboek van De Cock en de dansende dood en het was weer een ouderwets Baantjer verhaal. Genieten!

Waardering: 3.5 uit 5.

Bestel bij Libris


4. Serpent van Silje Ulstein

Liv deelt in een dorp aan een fjord in het westen van Noorwegen en deelt samen met vrienden een appartement. Op een dag koopt ze een babytijgerpython en al gauw ontstaat er een intense, hechte band tussen Liv en de slang. In het nabijgelegen Kristiansund gaat Mariam winkelen met haar dochter Iben. Na een ruzie laat Mariam Iben achter in het winkelcentrum, denkende dat Iben zelf wel thuis kan komen. Maar ‘s avonds is Iben nog steeds niet thuisgekomen. Het is de perfecte thriller voor de lezers die van duistere verhalen houden, die af en toe zelfs mijn grenzen opzocht. En dat zegt wat 😉 Een superspannende thriller!

Waardering: 4.5 uit 5.

De boeken die ik in augustus 2022 las

5. Hier komen wij vandaan van Leonieke Baerwaldt

Een verhaal dat gebaseerd is op enkele sprookjes van Hans Christian Andersen en de Gebroeders Grimm. Het vertelt over de kleine zeemeermin die geconfronteerd wordt met de werkelijkheid; een moeder en dochter die samen van huis naar huis zwerven op zoek naar iets of iemand; een fabrieksarbeider die samenleeft met zijn ziekelijke moeder en een tropische-vissenwinkel begint; en twee geliefden die samen een huis bouwen. Ik vind het knap hoe Leonieke Baerwaldt deze verschillende sprookjes verweeft tot één geheel, met als uitkomst een origineel, mysterieus en modern sprookje. Hier komen wij vandaan* is een aanrader voor de liefhebber van hervertellingen van sprookjes.

Waardering: 4.5 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


6. Catfish blues van Sara Lövestam

De onopvallende Texas is stiekem verliefd op de populaire André. In het echt zou hij nooit met hem kunnen praten, maar misschien zou dat anders zijn als hij een knap meisje met lachkuiltjes was, in plaats van een magere jongen. Texas maakt een nepaccount aan op Instagram en legt zo contact met André. Hiervoor gebruikt hij foto’s van Hilma. Maar dan blijkt Hilma ook niet te zijn wie ze lijkt te zijn. Texas raakt verwikkeld in een spel met verschillende identiteiten waarbij vriendschap en liefde de inzet zijn. Catfish blues* is een verhaal over vriendschap en het vinden van je eigen identiteit. Sara Lövestam heeft dit mooi uitgewerkt en dit boek maakt me dan ook ontzettend nieuwsgierig naar andere verhalen van haar hand.

Waardering: 5 uit 5.

Lees mijn recensie   Bestel bij Libris


7. De mammoetjagers van Jean M. Auel

In het derde deel van de Aardkinderen-serie is Ayla volwassen en nog altijd in de ban van haar liefde voor Jondalar. Samen reizen ze verder, weg uit de vallei waar ze bescherming vonden. Ze komen terecht bij de stam van de Mamutiërs, de mammoetjagers. Al snel voelt ze zich ongelooflijk aangetrokken tot beeldhouwer Ranec. Ayla komt voor een dilemma te staan wanneer ze moet kiezen tussen haar grote liefde Jondalar en haar groeiende aantrekking tot Ranec. Het dikke boek van 800 pagina’s, maar wat een genot was het om te lezen. Alle 800 pagina’s waard!

Waardering: 5 uit 5.

8. Haar woorden van Louise Candlish

Het dakterras van The Heights, een hoog en luxe appartementencomplex, zou je normaal nooit opgevallen zijn. Maar nu sta je voor het raam van de flat ertegenover en zie je de man die je uit duizenden zou herkennen. Hij is ouder geworden, maar zijn uiterlijk is slechts subtiel veranderd. Er is geen twijfel over mogelijk dat het hem is. Alleen is dat onmogelijk, omdat hij al twee jaar dood zou zijn. En jij kunt dat weten, want jij bent degene die hem vermoord hebt. Een originele thriller om te lezen, maar af en toe raakte ik de draad kwijt en voelde het een beetje chaotisch. Desalniettemin zat het verhaal verder goed in elkaar en heb ik er zeker van genoten!

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie Bestel bij Libris


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s