De 7 boeken die ik in augustus 2022 wil lezen

De boeken die ik in augustus 2022 wil lezen

Juli was een heel goede leesmaand en ik hoop dat door te zetten in de maand augustus. Met de Bookly app en mijn oneindige TBR moet dat wel goed komen! In totaal staan er zeven boeken en daarmee ongeveer 2700 pagina’s op de planning voor augustus. In juli las ik ongeveer 2850 pagina’s in totaal, dus het moet haalbaar zijn. Welke boeken ik wil gaan lezen in augustus, lees je hier!


1. Hier komen wij vandaan van Leonieke Baerwaldt

Hier komen wij vandaan* belooft een verhaal te zijn waarin de sprookjes van Andersen en Grimm hun hedendaagse weerklank vinden. Dat klinkt mij als muziek in de oren! Dat het om een debuut gaat, maakt mij nog nieuwsgieriger! In het verhaal leiden een moeder en dochter een zwervend bestaan, droomt een fabrieksarbeider erover om een tropische-vissenwinkel te beginnen, besluiten twee geliefden samen een huis te bouwen en wordt de kleine zeemeermin geconfronteerd met de harde werkelijkheid. Dit boek staat ook alweer een tijdje op mijn TBR, maar deze maand ga ik het sowieso lezen.


2. Serpent van Silje Ulstein

Liv deelt in een dorp aan een fjord in het westen van Noorwegen en deelt samen met vrienden een appartement. Op een dag koopt ze een babytijgerpython en al gauw ontstaat er een intense, hechte band tussen Liv en de slang. In het nabijgelegen Kristiansund gaat Mariam winkelen met haar dochter Iben. Na een ruzie laat Mariam Iben achter in het winkelcentrum, denkende dat Iben zelf wel thuis kan komen. Maar ’s avonds is Iben nog steeds niet thuisgekomen. Een boek die in juni bij A.W. Bruna verscheen en ik dus ‘voor mijn werk’ ga lezen. Ik heb er verschillende meningen over gehoord, dus ik ben heel benieuwd wat ik ervan zal vinden!


3. Winter aan de kust van Tina van Dijk

Na haar twijfels in het tweede deel van de serie, is Emmie nu in rustiger vaarwater belandt. Ze gaat samenwonen met haar vriend Tom en ze lijkt haar leven eindelijk op de rails te hebben. Dan staat haar zus Lana op de stoep: ze heeft relatieproblemen. Het leven in het kleine dorp Duijnen is compleet anders dan haar luxe leventje in Amsterdam. Desalniettemin begint Lana het leven aan de kust steeds leuker te vinden. Dat haar man geen contact met haar opneemt, raakt haar wel. Wat is er aan de hand? Winter aan de kust* is het derde deel van de serie ‘De kust’ en zoals de titel al zegt: het speelt zich af tijdens de winter. Ik kijk ernaar uit!


De boeken die ik in augustus 2022 wil lezen.

4. Haar woorden van Louise Candlish

Het dakterras van The Heights, een hoog en luxe appartementencomplex, zou je normaal nooit opgevallen zijn. Maar nu sta je voor het raam van de flat ertegenover en zie je de man die je uit duizenden zou herkennen. Hij is ouder geworden, maar zijn uiterlijk is slechts subtiel veranderd. Er is geen twijfel over mogelijk dat het hem is. Alleen is dat onmogelijk, omdat hij al twee jaar dood zou zijn. En jij kunt dat weten, want jij bent degene die hem vermoord hebt. Haar woorden* klinkt als een originele en superspannende thriller!


5. De mammoetjagers van Jean M. Auel

In het derde deel van de Aardkinderen-serie is Ayla volwassen en nog altijd in de ban van haar liefde voor Jondalar. Samen reizen ze verder, weg uit de vallei waar ze bescherming vonden. Ze komen terecht bij de stam van de Mamutiërs, de mammoetjagers. Na geadopteerd te zijn door mamut, de Sjamaan van de Grote Aardmoeder kan zij haar kennis van talen en medicijnen gaan gebruiken om de Mamutiërs te helpen. Al snel voelt ze zich ongelooflijk aangetrokken tot beeldhouwer Ranec. Ayla komt voor een dilemma te staan wanneer ze moet kiezen tussen haar grote liefde Jondalar en haar groeiende aantrekking tot Ranec. Na een ietwat teleurstellende leeservaring met deel 2 van de Aardkinderen-serie, geef ik de serie nog een kans door het derde deel te gaan lezen. Ik hoop hierin weer de magie terug te vinden die me zo aantrok in deel 1.


6. Catfish blues van Sara Lövestam

De onopvallende Texas is stiekem verliefd op de populaire André. In het echt zou hij nooit met hem kunnen praten, maar misschien zou dat anders zijn als hij een knap meisje met lachkuiltjes was, in plaats van een magere jongen. Texas maakt een nepaccount aan op Instagram en legt zo contact met André. Hiervoor gebruikt hij foto’s van Hilma. Maar dan blijkt Hilma ook niet te zijn wie ze lijkt te zijn. Ik kreeg Catfish blues als recensie-exemplaar van Querido en het lijkt me een mooi (jeugd)boek voor mijn voornemen om meer lgbtq+-boeken te gaan lezen!


7. De onuitstaanbare erfgenaam van Julia Quinn

In deze nieuwe serie maken we kennis met de Rokesby’s, de buren van de familie uit de Bridgertonserie. Iedereen weet dat Billie Bridgerton uiteindelijk met één van de Rokesby’s jongens zal trouwen, maar met welke? Billie kent de jongste broertjes Edward en Andrew Rokesby al van jongs af aan. De oudste broer, George, kan ze als enige niet uitstaan. Ik heb ontzettend zin om weer een historische roman te lezen en De onuitstaanbare erfgenaam* lijkt me daarvoor perfect!


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s