Het Cupcake Café, Jenny Colgan

Lees mijn recensie van Het Cupcake Cafe van Jenny Colgan

Titel: Het Cupcake Café
Serie: Het Cupcake Café #1
Auteur(s): Jenny Colgan
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Aantal pagina’s: 464
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Romantiek

Waardering: 5 uit 5.

*Recensie-exemplaar gekregen van L.S. Amsterdam


Het Cupcake Café van Jenny Colgan, samenvatting

Issy Randall is een ster in het bakken van de heerlijkste luchtige baksels. En ze heeft het van de beste geleerd. Issy groeide op bij haar grootvader Joe, die verschillende bakkerijen had. Tegenwoordig stuurt hij haar nog altijd recepten voor de lekkerste baksels toe. Wanneer ze haar (oersaaie) baan kwijtraakt, waagt Issy zich dan ook eindelijk aan de Grote Stap: het openen van haar eigen Cupcake Café. Hierbij krijgt ze hulp van haar vrienden, de lokale bankmanager en bekende vreemden. Issy heeft echter geen idee waar ze eigenlijk aan begonnen is. Zal het Issy lukken om het Cupcake Café tot een succes te maken?


Het Cupcake Café boek van Jenny Colgan

Het Cupcake Café van Jenny Colgan, recensie

Jenny Colgans boeken geven me altijd dat ultieme fijne gevoel dat niet veel andere feelgoodromans mij weten te geven. Het Cupcake Café had precies hetzelfde effect. Colgans schijfstijl doet mij altijd een beetje aan kinderverhalen denken, maar dan voor volwassenen: het is simpel verteld en laat je wensen dat je zo het boek in kon stappen om er te gaan wonen. Gewoon omdat het zo ultiem knus is en de personages (behalve één) stuk voor stuk geweldige, inspirerende mensen zijn. Op een heel subtiele manier weet Colgan de lezer een kijkje te geven in het leven van zoveel verschillende personages, waardoor je ze allemaal in je hart sluit.

Zin in cupcakes

Net als bij Colgans andere boeken kreeg ik tijdens het lezen van Het Cupcake Café enorme zin om alle baksels van Issy te verorberen. Ik wilde zelf meteen aan het bakken slaan en zien of de cakejes er in het echt net zo smakelijk uit zouden zien als dat ze beschreven werden (ik denk het niet als ik ze bak, maar goed). Het extra leuke aan de boeken van Jenny Colgan is dat er altijd minstens één recept in staat. En in Het Cupcake Café stond maar liefst aan het begin van elk hoofdstuk een recept! Deze (cup)cake speelde dan een rol in de rest van het hoofdstuk. Ik heb nog nooit voor de lol een kookboek gelezen, maar deze recepten waren ook nog eens heel leuk om te lezen!

Het vervolg

In het najaar van 2022 verschijnt het tweede, en daarmee eveneens het laatste, deel in deze serie van twee boeken: Kerst in het Cupcake Café. Alleen al bij de gedachten aan het café, gehuld in kerstdecoratie, krijg ik al een warm gevoel van binnen en enorm veel zin om het boek te gaan lezen. Nog even wachten dus! Gelukkig heb ik nog altijd twee andere series van Jenny Colgan op mijn TBR staan, dus tot die tijd kan ik me nog genoeg vermaken met haar heerlijke schrijfstijl!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Het Cupcake Café van Jenny Colgan bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

5 gedachten over “Het Cupcake Café, Jenny Colgan

  1. Ik ben het helemaal met je beschrijving eens en zou inderdaad wensen dat ik zo de wereld van het cupcake cafe binnen kon wandelen. En…ik heb ook daadwerkelijk allerlei bakbenodigheden aangeschaft nadat ik een deel van het boek gelezen had (via storytel, noodgedwongen audioversie). Als ik het boek nog niet ‘gelezen” had, had ik dat zeker na jouw recensie gedaan!

    Like

      1. Moet je doen, echt! De beleving wordt echt “anders”. Ik zou overigens niet alles wat je eventueel ook zelf gaat proberen opeten want euh…dan groei je wellicht! Misschien net als de hoofdpersoon uitdelen in een winkelstraat?! 😉

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s