De 3 boeken die ik in juni 2022 las

De boeken die ik in juni 2022 las

Aan de ene kant voelt het alsof ik in juni enorm veel gelezen heb, aan de andere kant eindig ik deze maand met ‘slechts’ drie uitgelezen boeken. Ik gok dat ik minder gelezen heb doordat ik elk weekend volgepland had, gelukkig wel alleen maar met leuke dingen! De boeken die ik las waren echter stuk voor stuk echte toppers en één daarvan eindigde zelfs in mijn top 5 favoriete boeken van 2022 (tot nu toe). Lees snel verder om te zien welke boeken ik afgelopen maand las!


Juni 2022 wrap up

  1. Oud en nieuw van Gary Veerman
  2. Gewetenloos van Karin Slaughter
  3. De vrouw in de kooi van Jussi Adler Olsen

1. Oud en nieuw van Gary Veerman

In 2001 maakte Angel de nieuwjaarsbrand mee in Café de Hemel in Volendam. Met zichtbare en onzichtbare littekens als gevolg. Negen jaar later staat Angel haar leven nog altijd stil. Ze vraagt zich af waarom ze, net als ieder ander, niet gewoon door kan gaan met haar leven? In Volendam is dat een onacceptabele levenswijze. Om haar leven weer op de rit te krijgen, begint Angel aan een intensieve groepstherapie.

Wauw, wauw en nog eens wauw. Wat een geweldige reis was het! Het was voor mij een boek dat me in stilte achterliet zodra ik het sloot en waarvan ik zou willen dat hij nog honderden bladzijdes langer was. Oud en nieuw is dan ook mijn absolute favoriet van 2022 en ik ben benieuwd of dit boek voor het eind van het jaar van de troon verstoten zal worden. Kan het me haast niet voorstellen!

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris

Waardering: 5 uit 5.

De boeken die ik in juni 2022 las

2. Gewetenloos van Karin Slaughter

Het is 1982. Emily Vaughn maakt zich klaar om naar het eindexamenbal te gaan, het hoogtepunt van haar schoolcarrière. Ze wil de avond beleven, zoals vrijwel iedere andere tiener dat wil. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar nog vóór het eind van de avond fataal. 40 jaar later is de moord op Emily nog steeds niet opgelost en Andrea hoopt daar, met haar marshaldiploma vers van de pers in haar zak, verandering in brengen.

Ik las deze thriller als onderdeel van een Readalong, georganiseerd door Bookstagrammers.com. Elke dag lazen we een stuk uit het boek om het vervolgens in de avond te bespreken. Er kwamen verschillende theorieën naar voren, welke allemaal plausibel waren. Want met dit boek wist je maar één ding zeker en dat was dat je niks zeker wist! Het was een zeer vermakelijke thriller, boordevol plottwists en goed uitgewerkte personages. Me like!

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris

Waardering: 4 uit 5.

3. De vrouw in de kooi van Jussi Adler Olsen

In 2002 verdwijnt de jonge linkse politica Merete Lynggaard van de aardbodem. Er ontstaan al snel geruchten dat het zelfmoord was, terwijl anderen vermoeden dat het moord of zelfs een geplande verdwijning is geweest. Vijf jaar later is de Merete nog altijd niet terecht. Carl Mørck hoopt daar met de nieuwe afdeling ‘onopgeloste zaken’ Q verandering in te brengen!

Een heerlijke thriller om te lezen! Het begon ietwat stroef, maar uiteindelijk vlóóg ik er echt doorheen. Het is het begin van de serie Q en het smaakt zeker naar meer. Ben heel benieuwd naar de volgende boeken in deze serie!

Recensie komt binnenkort online || Bestel bij Libris

Waardering: 4.5 uit 5.

Welke boeken las jij in juni?


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s