De 7 boeken die ik in juni 2022 wil lezen

De eerste helft van het jaar zit er alweer bijna op jongens! De tijd is echt voorbij gevlogen en ik loop gelukkig nog altijd voor op schema wat mijn Reading Challenge van 80 boeken betreft. Ik hoop dit zo door te zetten en ook in juni weer lekker te lezen. Omdat ik merk dat ik het in de weekenden druk heb, houd ik mijn TBR’s redelijk klein. Op mijn TBR voor de komende maand staan dan ook zeven boeken, waarvan er enkele dunnetjes zijn. Zo houd ik het overzichtelijk en voltooi ik hopelijk weer een keertje mijn TBR 😅 Benieuwd welke boeken ik in juni wil lezen? Lees dan snel verder!


1. Oud en nieuw van Gary Veerman

Angel overleefde de verschrikkelijke nieuwjaarsramp in café de Hemel te Volendam, met zichtbare en onzichtbare littekens als gevolg. Na negen jaar staat Angels leven nog altijd stil en vraagt ze zich af waarom ze niet, net als ieder ander, gewoon door kan gaan met haar leven. Ze begint aan intensieve groepstherapie, waarmee ze haar leven weer een beetje op de rit hoopt te krijgen. Hiermee duikt ze niet alleen in haar eigen verleden, maar ook in dat van haar overgrootmoeder Grietje. Grietje was een sterke Volendamse vrouw en werd wereldberoemd als model. Hierdoor beleefde ze een hartstochtelijke romance met de Amerikaanse kunstschilder Benjamin. Kan Angel, met behulp van het verhaal van haar overgrootmoeder, haar angsten trotseren? Ik ben ondertussen begonnen in Oud en Nieuw* en het greep me onmiddellijk aan. Ik ben dan ook heel benieuwd waar dit verder heen gaat!


2. Open water van Caleb Azumah Nelson

Twee jonge, Zwarte mensen ontmoeten elkaar ontmoeten elkaar in een pub in Zuidoost-Londen. Beiden hebben ze beurzen gewonnen voor privéscholen en beiden voelen ze zich daar niet thuis. Langzaam maar zeker worden ze verliefd op elkaar. Dit verhaal laat zien hoe twee mensen, die voor elkaar bestemd lijken te zijn, elkaar toch kwijt kunnen raken als ze zich laten leiden door angst en geweld. Open water* klinkt als een mooi, actueel verhaal en ik kijk er dan ook naar uit om hem te lezen!


3. Het Cupcake Café van Jenny Colgan

Jaaaa, daar is ‘ie weer! Ik ben er nog altijd niet aan toegekomen. Zal ik hem voor 2023 nog lezen? Het Cupcake CafĂ©* is het begin van een nieuwe serie van (naar mijn mening) de koningin van feelgoodromans! Jenny Colgans boeken geven me dat ultieme fijne gevoel dat niet veel andere feelgoodromans mij weten te geven. Ik kijk dan ook erg uit naar het lezen van deze feelgoodroman: het eerste deel in de nieuwe serie ‘Cupcake Café’. Het klinkt weer heerlijk: Issy Randall is een ster in het bakken van de heerlijkste luchtige baksels. Dit is dan ook de reden waarom ze de grote stap waagt en haar eigen cafĂ© opent: het Cupcake CafĂ©.


De boeken die ik in juni wil lezen

4. Hier komen wij vandaan van Leonieke Baerwaldt

Een roman die ook al weer een tijdje op mijn maandelijkse TBR’s staat, oeps. Hier komen wij vandaan* belooft een verhaal te zijn waarin de sprookjes van Andersen en Grimm hun hedendaagse weerklank vinden. Dat klinkt mij als muziek in de oren! Dat het om een debuut gaat, maakt mij nog nieuwsgieriger! In het verhaal leiden een moeder en dochter een zwervend bestaan, droomt een fabrieksarbeider erover om een tropische-vissenwinkel te beginnen, besluiten twee geliefden samen een huis te bouwen en wordt de kleine zeemeermin geconfronteerd met de harde werkelijkheid.


5. Dodelijk dilemma (Dead Zone) van Stephen King

John Smith ontwaakt na vier jaar uit een coma. Hij is qua uiterlijk nog precies hetzelfde als toen hij in de coma belandde, maar er is toch wat veranderd: hij heeft een helderziende gave. Hiermee kan hij in het verleden en de toekomst van anderen kijken. Dit laat de mensen om hem heen niet onberoerd, wat uiteindelijk leidt tot een onvermijdelijke climax. Om mijn King-per-maand weer op te pakken heb ik het ongelezen Kingboek met de minste pagina’s van de plank gepakt. En King kennende is het geen dun boekje: Dead zone telt meer dan 400 pagina’s. Hopelijk weet ik hem deze maand toch uit te lezen!


6. Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers

Een nieuw boek op mijn TBR! Vertrouwen of verliezen* gaat over de 28-jarige Noortje die op zoek is naar een liefde zoals die tussen haar opa en oma: onvoorwaardelijk. Helaas heeft ze deze na jaren daten nog niet weten te vinden. Op een dag staat er echter een knappe neef van haar buurvrouw op de stoep, Mats genaamd. Beiden hebben ze hun geheimen en problemen. Is Mats wel zo eerlijk als hij zich voordoet en wil hij wel, net als Noortje, voor hun toekomst vechten? Het lijkt me een heerlijke feelgood waar ik, na veel thrillers en dramatische romans gelezen te hebben, wel aan toe ben.


7. Het warmtefort van Marieke Lucas Rijneveld

De basisschool De Regenboog is rijp voor de sloop, maar doordat er zich in het pand een kolonie zeldzame vleermuizen heeft gevestigd, kan de sloop niet doorgaan. Marieke Lucas bezoekt zijn oude basisschool om afscheid te nemen en herinneringen aan een gelukzalige tijd op te halen. Ik kocht dit Boekenweekessay tijdens de, jawel, Boekenweek en alleen het omslag is al prachtig. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de binnenkant!

Welke boeken wil jij lezen in juni?


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s