De 9 boeken die ik in mei 2022 las

Mei 2022 wrap up

Over mei ben ik redelijk tevreden wat het lezen betreft. Ik las niet heel dikke boeken, maar ik heb me wel eindelijk gewaagd aan enkele recensie-exemplaren die al langer op mijn TBR stonden. Daarnaast heb ik ook eindelijk een inhaalslag gemaakt wat het plaatsen van recensies betreft! Mei zat vol recensies hier op mijn boekenblog en ik hoop dat zeker door te zetten in juni. Benieuwd naar de boeken die ik in de maand mei las? Lees dan snel verder!

Mei 2022 wrap up

  1. Focus – deel 1: Wenen van Remi Solati
  2. King en de drakenvlinders van Kacen Callender
  3. De beller op lijn vier van J.D. Barker
  4. Kinderspel van Paul Cleave
  5. Ramkoers naar romantiek van Vanessa Gerrits – Cupid-o-scoop 1
  6. Week van de waterman van Vanessa Gerrits – Cupid-o-scoop 2
  7. Vissen naar verliefdheid van Vanessa Gerrits – Cupid-o-scoop 3
  8. Kus van de kreeft van Vanessa Gerrits – Cupid-o-scoop 3
  9. Monterosso mon amour van Ilja Leonard Pfeiffer

1. Focus – deel 1: Wenen van Remi Solati

Tess Vink krijgt de opdracht om een documentaire te filmen voor de Nederlandse Omroep. Hiervoor reist ze af naar Wenen, waar ze oog in oog komt te staan met een bloedmooie man. Het is dezelfde man die ze moet interviewen voor de documentaire. Tegen beter weten in probeert Tess haar focus te houden ondanks haar verleden dat haar steeds weer in lijkt te halen en natuurlijk de afleidingen waarvoor degene die ze filmt zorgt. Ik heb genoten van het eerste deel in de Focus-serie*. Het was een lighthearted erotische roman en voor een verhaal van slechts 160 pagina’s vond ik de personages eveneens goed genoeg uitgewerkt. Helaas was het voor mij niet erotisch genoeg om echt geclassificeerd te kunnen worden als erotische roman. Ja, het was absoluut steamy, maar ik heb hetere romans gelezen die niet als zodanig geclassificeerd zijn. Desalniettemin ben ik heel benieuwd naar de rest van de serie!

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie


2. King en de drakenvlinders van Kacen Callender

Het verhaal gaat over King, die onlangs zijn grote broer Khalid verloren is aan een tragisch ongeluk. Kings broer was zijn grote voorbeeld, degene naar wie hij opkeek. Wanneer Khalid tegen King zegt dat hij niet meer met zijn beste vriend Sandy om mag gaan, omdat Sandy homo is, neemt King dat advies direct aan. Als Sandy op een dag verdwijnt, komt King voor een dilemma te staan: houdt hij zijn belofte aan zijn broer, of helpt hij zijn beste vriend Sandy? Kacen Callender heeft naar mijn mening de thema’s over het accepteren van je seksualiteit en de rouw om een geliefde op een geweldige manier met elkaar verweven. Op momenten zat ik dan ook met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen. King en de drakenvlinders* is een verhaal die me diep wist te raken en waarvan ik denk dat het een heel mooie toevoeging is aan de jeugdliteratuur!

Waardering: 5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


De papieren boeken die ik in mei las

3. De beller op lijn vier van J.D. Barker

Jordan Briggs is met haar vijf miljoen luisteraars per dag de koningin van de New Yorkse radio. Op een dag krijgt ze tijdens haar programma een belletje van ene Bernie. Hij wil een spelletje spelen: Jordan moet kiezen tussen taxi’s en ubers. Als echte New Yorker is ze trouw aan de yellow cabs en dus kiest ze voor taxi’s. Al gauw is het gesprek achter de rug en denkt ze er verder niet meer aan. Niet veel later ontploffen er zeven taxi’s in de buurt van haar kantoor. De beller op lijn vier was een thriller die echt tot de nok toe vol met actie zat. Zelfs nu, een paar weken na het lezen van dit boek, moet ik actief terugdenken aan wat er ook alweer allemaal in dit boek plaatsvond. Begrijp me niet verkeerd, ik heb van deze thriller genoten, maar op een gegeven moment was ik er een beetje klaar mee en mocht het verhaal van mij wel afgelopen zijn. Het was voor mij dan ook ietsje too much. Wel kan ik natuurlijk inzien dat J.D. Barker heel wat in zijn mars heeft en ik ben dan ook heel benieuwd naar de rest van zijn thrillers!

Waardering: 4 uit 5.

Bestel bij Libris


4. Kinderspel van Paul Cleave

Cameron en Lisa Murdoch zijn een misdaadschrijversduo. Voor hun werk houden ze zich dus dagelijks bezig met het bedenken van de perfecte misdaden. Tijdens hun tournees ter promotie van hun boeken maken ze geregeld grappen over dat niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als zij – het is immers hun werk. Wanneer hun zoontje Zach wordt vermist, komt de verdenking dan ook snel bij Cameron en Lisa te liggen. Kinderspel* staat echt bol van de actie! Door deze overdaad aan gebeurtenissen, deed het verhaal af en toe ietwat ongeloofwaardig aan. Achteraf had ik dan ook even een moment nodig om alles op een rijtje te zetten en te bedenken wat er zich nou eigenlijk allemaal had plaatsgevonden. Tegelijkertijd liet de thriller goed zien hoe een bepaalde actie een totaal onverwachte wending als gevolg kan hebben – het zogenaamde butterfly effect. Kortom: je zult je met deze thriller geen moment vervelen!

Waardering: 4 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


5. 6. 7. & 8. De Cupid-o-scoopserie van Vanessa Gerrits

Samantha schrijft al een tijdje voor het e-magazine Lyf & Style: een baan waarvan ze gedacht, of eigenlijk gehoopt, had dat het haar droombaan was. Ze raakt echter een beetje uitgekeken op de wekelijkse horoscopen waarvoor ze de ghostwriter is. Dan komt de hoofdredacteur met een grotere uitdaging voor Sam: ze mag de columns schrijven bij de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop. Dit is een app die gebruikers aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. En het is aan Samantha om deze app als een van de eersten te testen en daarover columns te schrijven. Wat een heerlijke boeken waren dit. De eerste vier delen in deze serie* (ja, er volgen er meer!) waren een waar genot om te lezen. Een heerlijk verhaal die doorloopt over de boeken, geweldige personages en humor. Ik kan niet wachten om verder te lezen!

Waardering: 4 uit 5.

Bestel deel 1 || Bestel deel 2 || Bestel deel 3 || Bestel deel 4


9. Monterosso mon amour van Ilja Leonard Pfeijffer

Carmen, een vrouw van middelbare leeftijd zonder kinderen, waagt een sprong in het diepe van haar verleden. Er lijkt niets te zijn wat haar hiertoe dwingt. Ze neemt in haar eentje het vliegtuig naar Monterosso, Italië. Hier ging ze met haar ouders naartoe op vakantie en hier kreeg ze haar eerste zoen onder water. Van Antonio. Wie weet of ze hem daar tegen het lijf zal lopen en wat er na al die jaren nog tussen hen leeft? Door onvoorziene omstandigheden zal Carmen langer in Italië moeten verblijven dan ze oorspronkelijk dacht. Dit boekje was het Boekenweekgeschenk in 2022. Het was mijn eerste kennismaking met Pfeijffers werk. Ook al had het voor mij een moeizame start (waar eindigt de start van een boekje van ongeveer 90 pagina’s?), uiteindelijk maakte het mij nieuwsgierig naar Pfeijffers andere boeken, die ik hopelijk ooit eens zal lezen.

Waardering: 3.5 uit 5.

Welke boeken las jij in mei?


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s