De 5 boeken die ik in april 2022 las

April 2022 wrap up header

In april heb ik opnieuw niet zoveel gelezen als ik had gehoopt. En ook stond mijn hoofd niet zo naar het bloggen en plaatsen van recensies, omdat hij al te vol zat met allerlei andere dingen. In mei hoop ik weer lekker veel recensies en andere blogposts online te plaatsen! In april heb ik toch vijf boeken weten te lezen. Welke dat waren, lees je in de post van vandaag!


1. Zwart land van Noortje Brink

Julie komt na jaren weer in contact met een oude vriendin van de middelbare school, Carmen. Om haar hoofd leeg te maken en tot rust te komen besluit ze enkele weken bij Carmen in Brabant door te brengen. Het belooft een gezellige, rustgevende tijd te worden. Helaas loopt het toch anders dan Julie had gehoopt. Zwart land* was weer een sfeervolle Nederlandse thriller. Je ziet van het begin af al hoe het verhaal in elkaar steekt, maar dat maakte deze thriller er voor mij niet minder spannend op!

Waardering: 4.5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


2. Billy Summers van Stephen King

Billy Summers is een huurmoordenaar; de beste die er is. Hij besluit te stoppen met deze ‘baan’, maar voordat hij dat doet krijgt hij nog één laatste opdracht. Als de beste sluipschutter die er is, is hij eveneens een meester in het verdwijnen nadat de klus geklaard is. Er zou dus niks mis kunnen gaan … Het lezen van Billy Summers heeft me bijna twee maanden gekost. De eerste helft van het boek was nogal langdradig. Ik merkte dan het ergens naar opbouwde, maar dat moment leek maar niet te komen. En bij een boek die in totaal meer dan 500 pagina’s telt, is een langdradige eerste helft best veel. Bijna een heel boek op zich … Gelukkig maakte de tweede helft van het boek veel goed en kwam de vaart er weer lekker in!

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris


De twee papieren boeken die ik las voor mijn boekenkast: Billy Summers en Als drie druppels water.

3. Eindeloos geluk van Saskia M.N. Oudshoorn

Laurens en Kate zijn net getrouwd en horen volop van hun wittebroodsweken te genieten. Helaas gooien onzekerheden en geheimen keer op keer roet in het eten van het pasgetrouwde stel. Laurens heeft zijn ex en moeder van zijn zoon een belofte gedaan waar Kate zelf achter moet komen, maar ook Kate loopt rond met een groot geheim die een keer uit moet komen … Eindeloos geluk* is het vierde deel van de Geluk-serie van Saskia M.N. Oudshoorn en je wordt direct middenin het verhaal gegooid waardoor je meteen nieuwsgierig wordt naar wat er gebeurd is en nog gaat gebeuren. Ondanks dat ik de eerdere drie delen niet gelezen heb, was het goed te doen en was het alleen de eerste paar pagina’s ‘even inkomen’. Het was een heerlijke, dramatische feelgoodroman en ik ben zeker benieuwd geworden naar de eerste drie delen!

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris


4. Als drie druppels water van Linda Groen

Wanneer Lucy’s beste vriendin Jess omkomt bij een auto-ongeluk, probeert Lucy dit te verwerken in Clifford’s Cove. Daar aangekomen merkt ze dat ze aangestaard wordt door de bewoners en al gauw wordt zelfs de politie erbij gehaald. Op het politiestation blijkt het te gaan om Louise, die al jaren vermist wordt. En Lucy lijkt als twee druppels water op Louise. Hoe meer Lucy samen met de politie ontdekt, hoe meer mysteries er naar boven komen drijven. Als drie druppels water* is een mysterieuze feelgoodroman welke je al snel weet te boeien met het originele verhaal. Hier en daar liep ik een beetje aan tegen de luchtigheid, die op sommige momenten naar mijn idee niet gepast was. Daardoor was het echter wel een zeer luchtige roman met een mysterieus randje die me tot het einde wist te boeien.

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris


5. Het café aan de kust van Tina van Dijk

Emmie heeft door een burn-out een aantal maanden verlof genomen van haar drukke werk als advocaat. Ondanks dat ze al een tijdje thuis zit, lukt het haar niet om echt tot rust te komen. Gelukkig komt haar moeder met een briljant plan op de proppen: ze kan een poosje logeren bij haar favoriete oom Bart. Bart runt een klein bruin café aan de kust in Duijnen en zijn huis lijkt de perfecte plek voor Emmie. Zal het haar lukken om weer tot zichzelf te komen en misschien zelfs wel een nieuwe liefde aan de haak te slaan? Ik hou enorm van feelgoods die zich aan de kust (waar dan ook) afspelen. De kust brengt voor mij namelijk automatisch een gevoel van rust en kalmte met zich mee. Gooi daar een herkenbaar verhaal vol liefde bij en je hebt een heerlijk verhaal waar ik uren in kan verdwijnen!

Waardering: 4 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris

Welke boeken las jij in april?


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s