De 6 boeken die ik in april 2022 wil lezen

April TBR header

Het is alweer april jongens – de eerste vier maanden van het jaar zijn werkelijk voorbij gevlogen! Maart was, dankzij een mini-readingslump, helaas niet de leesmaand die ik voor ogen had. Daarbij neem ik twee boeken die ik in de maand maart ben begonnen mee naar de maand april: Billy Summers en Voor het donker thuis. Gelukkig zit komende maand vol met extra vrije dagen waardoor ik extra hoop te lezen. Toch heb ik mijn TBR voor de komende maand, met maar zes boeken, redelijk klein gehouden. (Acht boeken met Billy Summers en Voor het donker thuis erbij geteld.) Welke boeken dat zijn, lees je in deze blog!


1. Het Cupcake Café van Jenny Colgan

Een boek dat ook op mijn februari én mijn maart TBR stond, maar waar ik helaas niet aan toe ben gekomen. Het Cupcake Café* is het begin van een nieuwe serie van (naar mijn mening) de koningin van feelgoodromans! Jenny Colgans boeken geven me dat ultieme fijne gevoel dat niet veel andere feelgoodromans mij weten te geven. Ik kijk dan ook erg uit naar het lezen van deze feelgoodroman, deel 1 in de nieuwe serie ‘Cupcake Café’. Het klinkt weer heerlijk: Issy Randall is een ster in het bakken van de heerlijkste luchtige baksels. Dit is dan ook de reden waarom ze de grote stap waagt en haar eigen café opent: het Cupcake Café.


2. Hier komen wij vandaan van Leonieke Baerwaldt

Een roman die al een tijdje op mijn TBR staat én ook op mijn maart TBR stond. Hier komen wij vandaan* belooft een verhaal te zijn waarin de sprookjes van Andersen en Grimm hun hedendaagse weerklank vinden, wat mij als muziek in de oren klinkt! Dat het om een debuut gaat, maakt mij nog nieuwsgieriger! In het verhaal leiden een moeder en dochter een zwervend bestaan, droomt een fabrieksarbeider erover om een tropische-vissenwinkel te beginnen, besluiten twee geliefden samen een huis te bouwen en wordt de kleine zeemeermin geconfronteerd met de harde werkelijkheid.


De fysieke boeken die op mijn april TBR staan.

3. King en de drakenvlinders van Kacen Callender

Jeugdliteratuur die me geheid gaat weten te raken met zijn belangrijke, actuele verhaal. Na de plotselinge dood van zijn broer, Khalid, weet King zeker dat zijn broer teruggekomen is als een drakenvlinder. Vlak voor zijn broers dood heeft King Khalid beloofd om zijn vriendschap met zijn beste vriend Sandy te verbreken. Sandy is homo en Khalid zei tegen King: ‘Je wil toch niet dat mensen gaan denken dat jij ook homo bent?’ King eindigt met een hoop dilemma’s wanneer Sandy verdwijnt. Moet hij zijn beste vriend helpen, of zich aan zijn belofte houden? King en de drakenvlinders* is bekroond met de National Book Award in de VS.


4. A Storm of Swords van George R.R. Martin

Eén van de boeken in een serie waarvan ik houd, maar die mij intimideert doordat alle boeken enorme monsters zijn. Ik heb echt een haat-liefderelatie met dikke boeken, vandaar dat dit boek al jaren op mijn TBR staat. In april hoop ik me eindelijk aan dit derde boek in de A Song of Ice and Fire-serie te wagen. Gaat het me lukken om dit boek te starten én uit te lezen in april? Je leest het in mijn april wrap up aan het einde van de maand 😏 (de spanning!)


5. Als drie druppels water van Linda Groen

Lucy is in de VS om de dood van haar beste vriendin Jess te verwerken. In het dorp wordt ze aangestaard door de bewoners, omdat ze grote overeenkomsten vertoont met Louise: een meisje dat jaren geleden op onverklaarbare wijze verdween. Met Ally, een andere vrouw die sprekend op haar lijkt, gaat ze op onderzoek uit. In dit onderzoek worden ze bijgestaan door twee plaatselijke agenten. Hoe meer ze te weten komen, hoe meer vragen ze krijgen. Lukt het Lucy en Ally het om het mysterie te ontrafelen? Ik ben ontzettend benieuwd naar Als drie druppels water*!


6. Open water van Caleb Azumah Nelson

TTwee jonge, Zwarte mensen ontmoeten elkaar ontmoeten elkaar in een pub in Zuidoost-Londen. Beiden hebben ze beurzen gewonnen voor privéscholen en beiden voelen ze zich daar niet thuis. Langzaam maar zeker worden ze verliefd op elkaar. Dit verhaal laat zien hoe twee mensen, die voor elkaar bestemd lijken te zijn, elkaar toch kwijt kunnen raken als ze zich laten leiden door angst en geweld. Open water* klinkt als een mooi, actueel verhaal en ik kijk er dan ook naar uit om hem te lezen!

Welke boeken wil jij lezen in april?


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

2 gedachten over “De 6 boeken die ik in april 2022 wil lezen

  1. Het Cupcake Cafe staat ook nog hoog op mijn wishlist! Maar voor nu nog te veel andere boeken in mijn boekenkast staan, die het verdienen eerst gelezen te worden 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s