De helft van de mijn maart was helaas gevuld met een mini-readingslump. Corona had Pieter en mij dan ook eindelijk in haar klauwen gekregen, dus dat betekende voor mij twee weken quarantaine waarvan ik één week zelf ziek was. Hierdoor heb ik een aantal dagen op kantoor gemist en werken op kantoor betekent voor mij veel lezen in de trein. Maar dat zat er dus helaas niet in deze maand. Desalniettemin mag ik niet klagen: ik las alsnog 8 boeken (grotendeels) in de maand maart uit! Lees snel verder om te zien welke dat waren.
1. Niet zonder jou van Wendy Brokers
Voordat ik aan Niet zonder jou* begon, had ik niet verwacht dat het zo’n heftig verhaal zou zijn. Nadat ik het boek als recensie-exemplaar kreeg, zag ik het keer op keer voorbij komen op Instagram. Elke keer met lovende woorden. Ik snap heel goed waar die lovende woorden vandaan kwamen: het is een verhaal die je gegarandeerd bij zal blijven. Het sleept je mee in de levens van Tess en Jay, die head-over-heels voor elkaar vallen op de eerste schooldag van het laatste jaar. Deze aantrekkingskracht wordt heel goed door Wendy beschreven en het is dan ook een boek waar de stoom vanaf komt.
Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris
2. De puzzelaar van Marit Vanström
Ik lees deze serie over Lianne Bloemen in totaal de verkeerde volgorde: ik begon met deel 2 De schuldige, daarna las ik deel 3 De uitdaging en ik eindigde met deel 1 De puzzelaar. De conclusie die ik hieruit heb getrokken is dat je deze serie het beste in chronologische volgorde kunt lezen. Namen, personages en gebeurtenissen worden in de vervolgdelen veelvuldig besproken. Ja, je kunt deze serie in principe los van elkaar lezen, maar het is echt leuker als je het op volgorde leest.
Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris
3. Strepen aan de hemel van G.L. Durlacher
Een indrukwekkende verhalenbundel van een een persoon die Auschwitz overleefd heeft. Deze bundel bestaat uit verhalen die in de loop van Durlachers schrijverscarrière gepubliceerd zijn, grotendeels op chronologische volgorde. Hierdoor lees je het verhaal van Gerard, ook over de tijd vóór de oorlog in al zijn verschrikkelijkheid uitbarstte. Strepen aan de hemel* gaf dan ook een goed beeld van hoe het voor Gerard was om als joodse jongen op te groeien in tijden van angst, onzekerheid en trauma.
Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris
4. De dansende debutante van Lily van Keeken
Als je van kostuumdrama’s en feelgood houdt, dan is De dansende debutante* een perfect tussendoortje! Het leest rap weg en je waant je direct in het 19e eeuwse Engeland. Heerlijk vind ik dat! Voor een verhaal van slechts 141 pagina’s had het voor mij genoeg diepgang: je leert Emily en haar familie goed kennen en ik bracht dan ook graag tijd met hen door. Het einde voelde voor mij ietwat afgeraffeld en ik had graag meer over Emily en haar uiteindelijke verloofde samen gelezen. Gelukkig is De dansende debutante het eerste deel in een trilogie over de zussen Honeyfield, dus ik heb nog genoeg tijd om met hen door te brengen!
Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris
5. Faster van Calvin Demmer
Een kort verhaal van één van mijn favoriete korte horrorverhalenschrijvers: Calvin Demmer! En het was weer een heerlijke treat. Demmer weet keer op keer een situatie in no-time op poten te zetten, sfeer te creëren en het verhaal rond te maken. Zo ook in Faster*. Het verhaal is nog geen 30 pagina’s lang, maar het zuigt je gewoon mee en laat je voor de volle 21 pagina’s niet meer los. Een origineel verhaal over een man die een deal met de duivel heeft gemaakt en voor de keuze staat deze te blijven volgen, of er eindelijk uit te stappen.
6. Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh van Margot Wood
Op zoek naar een luchtige, grappige, LGBTQ+ feelgoodroman? Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh* van Margot Wood heeft het allemaal! Het was mijn eerste echte LGBTQ+ roman en I’m hooked: geef me alle romans met biseksuele hoofdpersonages en seksuele vrijheid please! Andere geaardheden en genderidentiteiten zijn uiteráárd ook welkom. Elliot McHugh is een roman over een eerstejaars collegestudent en al haar avonturen die ze in dit eerste jaar meemaakt. Je gaat geheid houden van de personages en ik hoop dan ook dat er nog andere romans over hen volgen!
Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris
7. Billy Summers van Stephen King
Nadat dit boek ruim een half jaar op mijn plank en twee keer op mijn maandelijkse TBR heeft gestaan, ben ik eindelijk in Billy Summers begonnen. En ik moet toegeven dat het even inkomen is. Na bijna 200 pagina’s zit ik nog steeds niet écht in het verhaal en heb ik geen idee waar het verhaal precies heengaat. Wel zitten er de typische King-elementen in waar ik zo van houd: bijpersonages die echt een eigen leven krijgen en een geweldige beschrijving van de omgeving. Ik ben dan ook benieuwd waar het verhaal me verder mee naartoe neemt.
8. Voor het donker thuis van Riley Sager
Ik heb de eerste 25% van dit boek geluisterd als audioboek. Daarna ben ik toch overgestapt op e-book die ooit als keuze bij Bookchoice zat. Het verhaal komt zo veel beter tot zijn recht, aangezien de helft van het verhaal uit een boek geschreven in de fictieve wereld bestaat. De overlopen tussen de hoofdstukken zijn in het e-book duidelijker en voegen zo echt iets toe aan het verhaal in het algemeen. Ik heb het boek nog niet uit, maar gok daar snel verandering in te brengen!
Welke boeken las jij in maart?
Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!
*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!