De 7 boeken die ik in maart 2022 wil lezen

Op de achtergrond de boeken op mijn TBR en op de voorgrond een stuk tape met daarop de tekst 'Maart TBR!'

Maart, het zonnetje en zijn warmte zijn weer hier! Na een druilerige eerste twee maanden van het jaar ben ik echt toe aan een beetje warmte afkomstig van de zon. Ik vind het heerlijk om de eerst zonnestralen van de lente op mijn gezicht te voelen. Het laat me uitkijken naar de zomer: heerlijke warmte, lekker lezen in de tuin en leuke dingen ondernemen. Ik hoop dan ook dat maart vol warme zonuren zit waarin ik hopelijk een keertje in de tuin kan gaan lezen. Welke boeken ik wil lezen komende maand zie je in de blogpost van vandaag. Lees snel verder!


1. Het Cupcake Café van Jenny Colgan

Een boek dat ook op mijn februari TBR stond, maar waar ik helaas niet aan toe ben gekomen. Het Cupcake Café* is het begin van een nieuwe serie van (naar mijn mening) de koningin van feelgoodromans! Jenny Colgans boeken geven me dat ultieme fijne gevoel dat niet veel andere feelgoodromans mij weten te geven. Ik kijk dan ook erg uit naar het lezen van deze feelgoodroman, deel 1 in de nieuwe serie ‘Cupcake Café’. Het klinkt weer heerlijk: Issy Randall is een ster in het bakken van de heerlijkste luchtige baksels. Dit is dan ook de reden waarom ze de grote stap waagt en haar eigen café opent: het Cupcake Café.


2. Billy Summers van Stephen King

Nog een ander boek dat ook al op mijn februari TBR stond, maar waar ik niet aan toe kwam. Daarmee heb ik ook meteen mijn doel om elke maand een King te lezen verbroken … Ach ja, geeft me alleen maar meer reden om de rest van het jaar meerdere Kings op te pakken per maand! Ik heb er goede verhalen over gehoord, dus ik ben uiteraard ontzettend benieuwd! Het is een verhaal over Billy Summers, een huurmoordenaar die slechts één voorwaarde heeft: degene die hij moet vermoorden, moet wel een echte slechterik zijn. De tijd is voor Billy gekomen om zijn pistool aan de wilgen te hangen en met het huurmoordenaarsschap te stoppen. Maar dat is nog niet zo simpel als het lijkt.


3. Niet zonder jou van Wendy Brokers

Een roman waarin ik stiekem in het laatste weekend van februari al begonnen ben. Niet zonder jou* is een YA-romance: het verhaalt over Tess, die net is verhuisd en haar laatste middelbare schooljaar begint op een nieuwe school. Hier ontmoet ze Jay, een jongen waar ze al direct voor gewaarschuwd wordt. Keer op keer belandt Tess toch bij hem in de buurt. De enige bij wie Jay open durft te zijn over zijn problemen, is Tess. Al gauw bloeit er iets moois tussen de twee op.


4. Hier komen wij vandaan van Leonieke Baerwaldt

Een roman die al een tijdje op mijn TBR staat. Hier komen wij vandaan* belooft een verhaal te zijn waarin de sprookjes van Andersen en Grimm hun hedendaagse weerklank vinden, wat mij als muziek in de oren klinkt! Dat het om een debuut gaat, maakt mij nog nieuwsgieriger! In het verhaal leiden een moeder en dochter een zwervend bestaan, droomt een fabrieksarbeider erover om een tropische-vissenwinkel te beginnen, besluiten twee geliefden samen een huis te bouwen en wordt de kleine zeemeermin geconfronteerd met de harde werkelijkheid.


de boeken op mijn maart 2022 TBR in mijn kleine boekenkastje. naast de boeken staat op het tafeltje een grote grijze mok met het woord 'cozy.'

5. Strepen aan de hemel van G.L. Durlacher

Een verhalenbundel over de herinneringen van G.L. Durlacher, die pas veertig jaar na zijn bevrijding uit Schotterwerk, Gross-Rosen, over de verschrikkingen kon spreken die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog had meegemaakt. Het resultaat: de verhalenbundel Strepen aan de hemel*, een monument tegen het vergeten. Veel van de romans/verhalen over de Tweede Wereldoorlog die ik lees, eindigen als favorieten, dus ik ben uiteraard heel benieuwd naar deze verhalen.


6. King en de drakenvlinders van Kacen Callender

Jeugdliteratuur die me geheid gaat weten te raken met zijn belangrijke, actuele verhaal. Na de plotselinge dood van zijn broer, Khalid, weet King zeker dat zijn broer teruggekomen is als een drakenvlinder. Vlak voor zijn broers dood heeft King Khalid beloofd om zijn vriendschap met zijn beste vriend Sandy te verbreken. Sandy is homo en Khalid zei tegen King: ‘Je wil toch niet dat mensen gaan denken dat jij ook homo bent?’ King eindigt met een hoop dilemma’s wanneer Sandy verdwijnt. Moet hij zijn beste vriend helpen, of zich aan zijn belofte houden? King en de drakenvlinders* is bekroond tot jeugdboek van het jaar in Amerika.


7. Michael James van Lisa Andrews

Een erotische psychologische thriller die verhaalt over The Queen en Michael James*, echtgenoten. De laatste is een van de machtigste mannen in het land die de controle weet te houden over alles en iedereen om hem heen. Wanneer zijn diepste geheim bekend wordt, doet hij er alles aan om deze controle terug te krijgen. Maar hoe ver zal hij gaan om dit voor elkaar te krijgen?

Welke boeken wil jij lezen in maart?


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s