De 9 boeken die ik in januari 2022 heb gelezen

Op de achtergrond het stapeltje papieren boeken dat ik in januari las en op de voorgrond de tekst 'Januari wrap up!'

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. En wat begon het leesjaar voor mij goed! Ik las afgelopen maand negen boeken, waarvan zeven recensie-exemplaren, één Stephen King boek en één luisterboek. Lees snel verder om te zien welke boeken ik in januari las.


1. 2. & 3. Liefs uit … serie van Iris Visser

De eerste drie boeken waren een feelgoodserie, namelijk de ‘Liefs uit …’ serie*. Deze boeken waren ook direct mijn favoriete boeken van afgelopen maand. Wat heb ik van deze romans genoten! Het waren heerlijke boeken die je even uit de sleur van het alledaagse leven meenemen naar Londen, Ibiza en New York. De personages waren goed uitgewerkt en prettig om over te lezen. Ik ben echt verliefd!

Waardering: 4.5 uit 5.

Lees mijn recensie


4. De Zilveren Uitverkorene van Evy Laumen

Met dit boek trad ik, wat lezen betreft, uit mijn comfortzone en het was een heerlijk avontuur! Het bevatte alles wat ik in een boek zeer kan waarderen: plottwists, een goed uitgewerkt en kloppend verhaal, fijne personages en … vikingen. Het verhaal is gebaseerd op de tijd en gewoonten van de vikingen en dat vond ik echt super! En dan te beseffen dat De Zilveren Uitverkorene* het debuut is van Evy: dat belooft alleen maar goeds voor de toekomst.

Waardering: 4 uit 5.

Bestellen bij Libris || Lees mijn recensie


5. Je liet mij leven van Catherine Ryan Howard

Een thriller die leest als een true crime boek en dat vond ik geweldig. Aan het begin weet je al wie de dader is, maar dat maakt het boek niet minder spannend. Krijgt de politie de dader na al die tijd nog wel te pakken en hoe weten ze dat voor elkaar te krijgen? Tegelijkertijd krijg je niet alleen een kijkje in de zaak van het hoofdpersonage Eve Black, maar ook in de andere slachtoffers van de dader. Je liet mij leven* is een originele en goed uitgewerkte thriller!

Waardering: 4.5 uit 5.

Bestellen bij Libris || Lees mijn recensie


Ik houd het stapeltje papieren boeken die ik in januari las op voor mijn boekenkast.

6. Het duivelskind van Maria Genova en Angel van der Vecht

In januari luisterde ik tijdens het koken en schoonmaken naar Het duivelskind als audioboek. Wat was dit een hartverscheurend verhaal van een kind dat tot ver in de volwassenheid wordt getergd en misbruikt door haar eigen ouders. Bij dit verhaal horen dan ook vrijwel alle trigger warnings die er maar zijn: van kindermisbruik tot zelfmoordgedachten. Ze worden vrij graphic beschreven. Toch vind ik het belangrijk om af en toe zo’n verschrikkelijk verhaal te lezen, gewoon om mezelf eraan te herinneren dat er nog heel veel te verbeteren valt in de wereld. Je krijgt als lezer namelijk ook een kijkje in de wereld van de jeugdzorg en hoe het daar flink mis kan gaan als er niet op de juiste manier wordt ingegrepen. Een aanrader, maar niet voor diegenen die zelf al genoeg hebben meegemaakt, vandaar de trigger warnings.

Waardering: 5 uit 5.

Bestellen bij Libris


7. Gerald’s Game van Stephen King

Mijn eerste King van het jaar en meteen een echte klassieker! Voordat ik het boek las, had ik de film al gelezen. Gelukkig bedierf dit mijn leeservaring niet; ik wist natuurlijk wel hoe het zou verlopen, maar het boek bevatte (hoe kan het ook anders) zoveel meer dan de film. Tijdens het lezen vroeg ik me af en toe wel af of dit alles een toevoeging was, maar zoals ik bij King gewend ben bouwde ik een sterke band op met Jessie. King laat niks achterwege, wat heeft geleid tot een gedetailleerd verhaal.

Waardering: 4 uit 5.

Bestellen bij Libris || Lees mijn recensie


8. Live voor de liefde van Annemieke Heller

Dit is een feelgood snoepje die je gemakkelijk op een druilerige middag uitleest. Het neemt je mee naar de set van een reality show in Griekenland: Live voor de liefde. Amira is opgegeven door haar beste vriendin Jessie om de liefde van haar leven te vinden én een fijne som geld te winnen. Live voor de liefde* leest alsof je naar je favoriete reality show kijkt (denk Love Island en Married at First Sight). Geweldig toch?

Waardering: 3.5 uit 5.

Bestellen bij Libris


9. Echt boos is wel wat anders van Toon Tellegen

Een mooi geïllustreerd (door Marc Boutavant) kort verhaal over verschillende manieren waarop men boos kan zijn. Echt boos is wel wat anders* is een ideaal verhaal voor de Nationale Voorleesdagen die deze week plaatsvinden!

Waardering: 5 uit 5.

Bestellen bij Libris

Met welke boeken begon jij 2022?


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s