De 4 boeken die ik sowieso in 2022 wil lezen

Op de achtergrond het stapeltje boeken dat ik in 2022 wil lezen en op de voorgrond de tekst 2022 tbr!

Zoals elk jaar heb ik ook voor 2022 weer een stapeltje boeken dat al veel te lang op mijn planken ligt te verstoffen. Ik heb mezelf daarom ten doel gesteld om deze vier boeken sowieso te lezen in het komende jaar. Zoals je gaat merken zijn het boeken die redelijk dik zijn en buiten mijn gewoonlijke leesvoorkeuren liggen. In één geval is het gewoon een boek die ik al jaren op mijn TBR heb staan, maar nog nooit heb opgepakt.


1. A Storm of Swords van George R.R. Martin

 • Op TBR sinds: februari 2017 (of eerder)
 • Waarom nooit gelezen: Dik boek, genre dat ik niet graag lees en ik heb de TV-serie al gezien
 • Waarom wil ik het lezen: Ik heb de eerste twee delen gelezen en juist doordat ik de TV-serie heb gezien, wil ik de boeken ook lezen. Er valt zoveel meer te beleven in de boeken waarop de TV-serie gebaseerd is!
 • Wanneer wil ik deze lezen: In maart 2022

2. De schreeuw van het lam van Thomas Harris

 • Op TBR sinds: februari 2017 (of eerder)
 • Waarom nooit gelezen: Gewoon nooit aan toe gekomen
 • Waarom wil ik het lezen: Ik heb het eerste deel gelezen, de TV-serie gezien en wil dan natuurlijk de boeken lezen waarop de TV-serie gebaseerd is. Daarnaast is het een thriller die de échte thrillerlover natuurlijk wel gelezen moet hebben!
 • Wanneer wil ik deze lezen: In oktober 2022

3. Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili

 • Op TBR sinds: 4 januari 2020
 • Waarom nooit gelezen: Dik boek (bijna 1300 pagina’s!)
 • Waarom wil ik het lezen: Nadat ik het boek van mijn vader voor mijn verjaardag kreeg, zag ik het regelmatig voorbijkomen op Instagram. Iedereen lijkt er superlovend over te zijn, dus ik ben heel benieuwd of ik het net zo goed ga vinden!
 • Wanneer wil ik deze lezen: In november 2022

4. De Mammoetjagers van Jean M. Auel

 • Op TBR sinds: 3 augustus 2017
 • Waarom nooit gelezen: Dik boek en het tweede deel in de Aardkinderenserie viel me een beetje tegen.
 • Waarom wil ik het lezen: Ik heb de eerste twee delen gelezen en ik hoop vurig dat dit derde deel me meer aan zal spreken dan het tweede deel deed.
 • Wanneer wil ik deze lezen: In augustus 2022

Welke boeken wil jij sowieso lezen in 2022?

2 gedachten over “De 4 boeken die ik sowieso in 2022 wil lezen

 1. Je kunt zo opzien tegen die dikkerds… maar stranden is niet verboden, mocht het toch tegenvallen 😉 en je kunt natuurlijk afwisselen met andere boeken, of doe je dat niet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s