De 7 boeken die ik in januari 2022 wil lezen

Op de achtergrond mijn leeshoek met mijn grote gele schommelstoel en mijn tbr voor de maand

Een nieuw jaar zorgt er altijd weer voor dat ik vol goede moed begin aan nieuwe reading challenges en nieuwe reading goals opstel. Deze challenges en goals zal ik op een later moment uitgebreider delen, maar mijn januari TBR bestaat uit boeken waarvan minstens één boek deel uitmaakt van een challenge. Lees snel verder om te zien welke boeken op mijn januari TBR staan!


1. Sneeuwblind van Ragnar Jónasson

Het eerste deel in de Duister IJsland thrillerserie. In een idyllisch vissersplaatsje in het onherbergzame noorden van IJsland begint Ari Thór, een jonge politieagent, aan zijn eerste baan. Al gauw wordt er een halfnaakte, bewusteloze vrouw gevonden en niet veel later valt in een theater een gerespecteerd schrijver zijn dood tegemoet. Wie kan Ari vertrouwen? Ik heb Sneeuwblind gekozen voor mijn december TBR omdat het me een spannende winter read lijkt!


2. Gerald’s Game van Stephen King

Een eerste boek dat ik lees voor een reading challenge: meer Kings lezen. De King waarmee ik 2022 aftrap is Spelbreker (Gerald’s Game). Ik heb de film al gezien en die smaakte zeker naar meer! Ik ben ontzettend benieuwd. Gerald neemt zijn vrouw Jessie mee naar een huisje in the middle of nowhere. Dit om hun in verval geraakte huwelijk nieuw leven in te blazen. Wat een spannend begin van hun “tweede” huwelijk moest zijn, eindigt in een strijd op leven en dood.


3. De Zilveren Uitverkorene van Evy Laumen

Saga is De Uitverkorene. Ze kan de wonden van mensen helen met slechts één aanraking. Dit is dan ook de reden dat ze gezocht wordt door de Maankrijgers: zij willen haar kracht misbruiken voor hun eigen goed. Jarenlang heeft ze in veiligheid geleefd, maar de Maankrijgers hebben haar toch weten te vinden. Wat volgt is een vlucht naar haar nieuwe schuilplaats. Ik ben het jaar begonnen met De Zilveren Uitverkorene* en het is zeker een goed boek om het jaar mee te beginnen!


Het stapeltje boeken dat ik in januari wil gaan lezen. Met van boven naar beneden: Spelbreker, Sneeuwblind, Zwart zout en de Zilveren Uitverkorene.

4. Zwart zout van Will Dean

Het tweede deel in de thrillerserie over de dove Tuva Moodyson. In het Zweedse dorp vind er opnieuw een tragedie plaats: één zelfmoord en één moord zorgen voor behoorlijk wat oproer in het kleine dorpje. De ogen van de vermoorde man zijn bedekt met twee zwarte zoute Grimbergen-dropmunten. Tuva heeft twee weken om de zaken op te lossen, voordat ze eindelijk kan beginnen met haar nieuwe baan in het zuiden van het land.


5. Liefs uit Londen van Iris Visser

Na het betrappen van haar vriend met een ander meisje, verliest Hannah al haar geloof in de ware liefde. Vervolgens moet ze haar verschrikkelijke baas twee weken assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. De stad maakt zich op voor de meest romantische dag van het jaar, wat Hannah uiteraard probeert te negeren. Eenmaal daar ontdekt Hannah de menselijke kant van haar voorheen zo verschrikkelijke baas.*


6. Liefs uit Ibiza van Iris Visser

Eva heeft een warme band opgebouwd met het eiland Ibiza. Ze heeft er vele zomers werkend en vakantie vierend doorgebracht. Wanneer haar hulp nodig is om het bedrijf van haar grootouders uit zwaar weer te houden, springt ze op het eerste het beste vliegtuig. Al gauw valt ze voor de charmes van Elias. Een romance staat op het punt om uit te bloeien tot iets moois. Helaas komt ze er al bijna net zo snel achter dat hij een mensonterende kant blijkt te hebben. Ibiza maakt het echter moeilijk om de charmes van de aantrekkelijke Elias te negeren.*


7. Liefs uit New York van Iris Visser

Emma krijgt op haar werk een unieke kans geboden: ze mag voor het New Yorkse filiaal van het evenementenbureau waar ze werkt een enorm kerstfeest organiseren voor een groot advocatenbureau. Het evenement lijkt helaas tegen alle verwachtingen in in het water te vallen. Emma moet op een of andere manier haar kerst-hatende buurman weten te strikken om op te treden op het kerstfeest en zo het feest te redden. Krijgt ze het voor elkaar om de Grinch-next-door in te laten zien dat kerst geen verschrikkelijke feestdag is en haar baan te redden?*

Welke boeken staan op jouw TBR?


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s