De 8 boeken die ik in december 2021 wil lezen

Op de achtergrond mijn leeshoekje met grote gele schommelstoel en nog en stukje van mijn boekenkast. Op de voorgrond een stukje tape met de tekst December TBR

December, de laatste maand van 2021. De maand van sinterklaas, kerst en gezellig samenzijn. De winter gaat van start en het is weer tijd om lekker weg te kruipen met een goed boek. Tenminste, dat is mijn plan! Op mijn december TBR staan acht boeken: nieuwe boeken, maar ook boeken die al langere tijd op mijn TBR staan. Lees snel verder om te zien welke boeken er op mijn te-lezenlijst staan!


1. Mannenmaal van Rinske Hillen

In Mannenmaal* volgen we kinderarts Wout Vreibloet en zijn vrouw Eva. Hij ligt internationaal onder vuur omdat hij voor de euthanasie van een ernstig zieke baby was en zij laat een oude liefde opbloeien. Wanneer Eva dit aan Wout vertelt, zoekt Wout deze oude liefde van zijn vrouw op. Zo ontstaat er een duister verbond in deze driehoeksverhouding. Ik ben heel benieuwd naar de uitwerking van euthanasie, maar natuurlijk ook naar dat duistere verbond …

(ja ja, daar is hij weer: dit is al de derde maand dat Mannenmaal op mijn TBR staat, maar deze keer is het mijn volgende boek!)

2. Een coquette vrouw van Carry van Bruggen

Een roman uit 1915, gebaseerd op Carry’s eigen leven en huwelijk. Ze was getrouwd met Kees van Bruggen, maar dit liep onvermijdelijk uit tot een echtscheiding. Het is een roman over de confrontatie die iedereen wel eens tegenkomt in het leven. Ik was wel weer eens toe aan een literair werk, waarvan het verhaal decennia’s overleefd heeft. Ik ben ontzettend benieuwd naar het verloop van het verhaal van Carry in Een coquette vrouw*! Ik ben Een coquette vrouw nu aan het lezen en ondanks dat de taal even wennen is, ben ik ervan aan het genieten.

3. Sneeuwblind van Ragnar Jónasson

Het eerste deel in de Duister IJsland thrillerserie. In een idyllisch vissersplaatsje in het onherbergzame noorden van IJsland begint Ari Thór, een jonge politieagent, aan zijn eerste baan. Al gauw wordt er een halfnaakte, bewusteloze vrouw gevonden en niet veel later valt in een theater een gerespecteerd schrijver zijn dood tegemoet. Wie kan Ari vertrouwen? Ik heb Sneeuwblind gekozen voor mijn december TBR omdat het me een spannende winter read lijkt!

4. Virago van Pia Sophia

Een collectie van dertien duistere verhalen. De samenvatting op Goodreads deelt al enkele van de settings waar de verhalen zich zullen afspelen: “Een verlaten begraafplaats. Een betoverd bos. Een elitair muziektheater waarin iets niet klopt.” De titel van de collectie, Virago, betekent “vrouwelijke krijger” en “heldin” en dat is precies wat het thema van alle dertien de verhalen is. Elke heldin treedt in haar verhaal op eigen wijze het duister tegemoet.5. Perfect van Liz Hartefelt

New adult fans opgelet! Perfect* is een nieuwe new adult roman waarin vele boekenwurmen zich zullen herkennen: Clementine gaat haar studietijd namelijk liever lezend dan feestend door. Romantiek komt daarbij op de laatste plaats te staan. Na een traumatische ervaring op haar zeventiende is haar hart nog altijd helende. In de bibliotheek waar Clementine werkt, wordt ook Roan aangenomen die op het eerste oog geen boekenwurm is. Hij oogt als een bad-boy met zijn lichaam vol tatoeages en hij deinst niet terug voor confrontaties. Ook Roan heeft zo zijn eigen problemen en geheimen. Ik kijk er heel erg naar uit om Perfect te gaan lezen. Het is weer hoog tijd voor een fijne new adult roman!

6. De trouwe lezer van Max Seeck

Een andere thriller die ik waar mijn oog op viel door zijn winterachtige omslag. In De trouwe lezer wordt de vrouw van Roger Koponen dood aangetroffen, zittend aan een lege eettafel en gekleed in een zwarte avondjurk. Op haar gezicht ligt een afgrijselijke glimlach. Rechercheur Jessica Niemi krijgt de zaak toegewezen en komt er al gauw achter dat de vrouw van Koponen niet het enige slachtoffer is: er worden meer moorden gepleegd, die precies overeenkomen met de moorden uit de thrillertrilogie van Roger Koponen.

7. Sneeuwwit van Samuel Bjørk

Met Sneeuwwit* gaat de serie rondom de inspecteurs Munch en Krüger terug in de tijd. Het is de prequel op de serie en vind plaats in 2001. In een buitenwijk van Oslo worden de lichamen van twee elfjarige jongens gevonden. Naast de lichamen van de jongens ligt een dode rode vos. Deze zaak vertoont veel overeenkomsten met een andere onopgeloste zaak in Zweden. Het is het begin van de jacht op een van de gevaarlijkste seriemoordenaars ooit.

8. De jacht van Will Dean

Het wordt een spannend begin van de winter met nóg een spannende winterthriller. De jacht is het eerste deel rondom Tuva Moodyson, een dove verslaggeefster van een lokaal Zweeds krantje. Bij het afgelegen dorpje, diep in de donkere bossen, worden twee lichamen gevonden. Hun ogen ontbreken. Om de moordenaar te slim af te zijn en te voorkomen dat ze diens volgende slachtoffer wordt, moet Tuva haar ergste angsten overwinnen en de bossen in trekken.

Welke boeken wil jij lezen in december?


*Sommige boeken heb ik als recensie-exemplaar gekregen. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s