De 8 boeken die ik in november 2021 heb gelezen

Op de achtergrond het stapeltje boeken dat ik in november las en op de voorgrond een stuk tape met de tekst november wrap up!

De maand november was een goede leesmaand: ik las acht boeken uit en begon aan nog twee andere boeken. November is altijd een beetje een gekke maand, waar niet echt veel gebeurt en ik vooral aan het wachten ben op de feestdagen. Waar oktober de ideale maand is om enge boeken te lezen en december geweldig voor winter- en kerstboeken, is november een beetje een tussenmaandje. Toch was november een goede leesmaand: ik las acht boeken uit en begon aan nog twee andere boeken. Welke boeken dat waren, lees je hier!


1., 2. & 3. De ‘Zand erover’ serie van Susan Muskee

Drie boeken in één klap: de serie ‘Zand erover’ van Susan Muskee. Deze trilogie verhaalt over Roos die werkzaam is als uitvaartondernemer. Op een dag overlijdt haar onderbuurvrouw, mevrouw Roelofs, die een goede vriendin van Roos was. Samen met de arrogante kleinzoon van mevrouw Roelofs erft Roos een mooi bedrag, maar er hangt wel een voorwaarde aan: ze moet eerst vijf keer met de kleinzoon, Jurre, op date … Wat is dit een geweldig leuke serie. Er zat humor in, enkele donkere momenten en veel liefde. Mijn hele recensie van de serie ‘Zand erover’* van Susan Muskee komt binnenkort online!

4. Het eilandhotel van Jenny Colgan

We gaan terug naar het eiland Mure, waar Flora en haar broer Fintan de opdracht hebben om het hotel op het eiland om te toveren tot de ultieme kerstdroom: knapperende haardvuren, glühwein en maretakken. Er lijkt niks vredigers te bestaan. Gaat het Flora en Fintan lukken om het hotel voor de Grote Opening klaar en draaiende te krijgen? Een heerlijk vierde deel in de serie ‘Café Zon & Zee van Jenny Colgan. Ik heb er zo van genoten en na het uitlezen had ik echt zin om mijn koffers te pakken en direct naar Mure te vertrekken. Mijn hele recensie van Het eilandhotel* komt binnenkort online!


De fysieke exemplaren op mijn november wrap up

5. Mijn broer van Karin Smirnoff

Jana Kippo komt na lange afwezigheid terug naar het ouderlijk huis, waar haar broer zich dood lijkt te willen drinken in het huis dat steeds verder vervalt. Ze begint een onstuimige relatie met John, een schilder wiens schilderijen akelige herinneringen in Jana oproepen. Dat Jana haar vader probeerde te vermoorden met een hooivork en Broer daar uiteindelijk in slaagde. Ik moet nog altijd mijn gedachten over Mijn broer* ordenen, maar mijn gehele recensie komt binnenkort online!

6. Een steekje los van Iris ter Haar

Iris heeft een angststoornis en agorafobie: dit betekent dat angst haar leven overheerst en ze het huis niet meer durft te verlaten. Wat volgt is een lange reis naar een leven zonder, of op zijn minst minder, angst vol lange wachtlijsten voordat ze eindelijk in therapie kan, tientallen paniekaanvallen en slapeloze nachten. Het was een boek vol herkenning, maar toch zeker ook hoop. Het was een confronterend en toch heel fijn boek om te lezen. Mijn hele recensie van Een steekje los van Iris ter Haar lees je hier!

7. Zeis van Neal Shusterman

In een wereld waar de dood overwonnen is, moet de bevolking toch binnen de perken gehouden worden. Dat is de taak van de Zeisen: alleen zij mogen nog een leven nemen, ook wel ‘dorsen’ genoemd. Hierdoor hebben ze een hoog aanzien, maar boezemen ze de mensen ook veel angst in. Citra en Rowan worden gekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren zullen ze zelf ‘gedorst’ worden. Zeis* is een geweldige YA dystopie die je goed in zijn greep weet te houden. Mijn hele recensie komt binnenkort online!

8. Iemands lief van Bart Moeyaert

Benjamin Popov ziet zich gedwongen om dienst te nemen in het leger. Wanneer hij twee weken naar huis mag, wordt hij verleid om zijn viool te verkopen voor rijkdom en komt hij nooit thuis aan. Wel verliest hij zijn hart en ziel. Bart Moeyaerts bewerking van L’Histoire du soldat van Charles-Ferdinand Ramuz en Igor Stravinsky wordt bijgestaan door fantastische illustraties van Peter Van den Ende. Het is een mooi verhaal om te lezen en misschien nog wel mooier om naar te luisteren: op YouTube vind je een video van de live uitvoering door Bart Moeyaert.

Welke boeken las jij deze november?


*Sommige boeken heb ik als recensie-exemplaar gekregen. Dit heeft geen enkele invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s